Muzikál Shrek slibuje velkolepou show

Muzikál Shrek, v originálu Shrek The Musical, uvedli Jeanine Tesori a David Lindsay-Abaire na motivy známého animovaného filmu společnosti DreamWorks. Od té doby si vysloužil hned několik nominací na prestižní muzikálové ocenění a uveden byl v několika světových metropolích. Mezi nimi nechybí Madrid, Buenos Aires, Budapešť, londýnský West End ani newyorská Broadway. Kromě toho se dočkal rovněž turné po USA, Velké Británii a Německu. Nyní je populární zelený zlobr také v České republice.

Muzikál slibuje velkolepou show, plnou zábavy, kouzelnických efektů a nadpřirozených věcí, které uchvátí všechny věkové kategorie. V titulní roli se návštěvníci mohu těšit na zpěváka Jiřího Zonygu. Alternovat ho bude Jan Kříž. Dále vystoupí Ivana Jirešová, Karel Zima, Ondřej Bábor, Hana Křížková či Renáta Podlipská.

Celkem v muzikálu vystoupí kolem 60 účinkujících, kteří se objeví v pohádkových kostýmech Lucie Uhlíkové. Organizátoři lákají rovněž na unikátní scénu, kdy scénograf Jaroslav Svoboda vytvoří na pódiu obrovskou bažinu, velkolepý zámek i nebezpečné dračí doupě. 

Příběh

Znáte nemotorného hromotluka s dobrým srdcem jménem Shrek? Předpokládáme, že ano, protože se jedná o jednu z nejoblíbenějších moderních pohádkových postav. I když se to nezdá, spatřil světlo světa před více než dvaceti lety. Ale to na pohádkovou postavu není zas tak moc, ne? Stejně stará je i krásná princezna Fiona, kterou musí osvobodit ze spárů zlé dračice, i jeho věrný druh Oslík. A samozřejmě lord Farquaad, který mu za princeznu slíbil navrátit bažinu. Skvěle vykreslené postavy, napínavá zápletka     a komediální nádech, který Oslík a další příběhu dávají, proslavil Shreka po celém světě. Zkrátka a dobře, Shrek se stal klasikou a teď máte možnost ho vidět na jevišti i Vy, ve výpravném představení, které Vás provede řadou pohádkových lokalit, jako je dračí sluj, hrad Lorda Farquaada a samozřejmě bažina samotného Shreka. Mimo něj se na jevišti vystřídá dlouhá řada pohádkových postaviček, které jsou nám milé a známé. Zpívající Perníček; Pinokio – dřevěná loutka, která přece není žádná loutka, ale opravdový kluk; Vlk, který se rád obléká do ženských šatů; Pěvecké trio Prasátek… Protože muzikálový Shrek, to je prostě velká, svižná a neuvěřitelně vtipná podívaná.

 

Termíny vystoupení:

12. ledna 2020, Brno
18. ledna 2020, Pardubice
22. února 2020, Liberec