Malé divadlo opět uvádí představení tlumočené do znakového jazyka

V rámci 7. ročníku festivalu Týden komunikace osob se sluchovým postižením uvede Malé divadlo v pondělí 25. 2. 2019 představení Podivný případ se psem tlumočené do českého znakového jazyka.

Stejné představení zde bylo tlumočeno již v říjnu roku 2016, kdy Malé divadlo zahájilo spolupráci s tlumočníky z České unie neslyšících. Znakový jazyk se tehdy objevil v libereckém divadle vůbec poprvé. O rok později proběhlo tlumočení inscenace Strasti života.

I letos si díky tlumočení mohou neslyšící lidé vychutnat divadelní představení stejně jako ostatní. Vlastnímu tlumočení na jevišti předchází důkladná příprava. Tlumočníci se seznamují s inscenací, s charakteristikou postav a pracují na překladu scénáře. Tlumočení samotného představení tak může probíhat simultánně a diváci mohou sledovat zároveň herce i tlumočníky.

Podivný případ se psem

Podivný případ se psem je dramatizace stejnojmenného románu Marka Haddona. Hlavním hrdinou složitého příběhu je autistický chlapec, který rozkrývá detektivní záhadu a zároveň i spletité rodinné vztahy. Představení je plné slovních hříček z češtiny, proto byla výzva převést jej do znakového jazyka tak, aby se vtipům smáli i neslyšící.

Diváci již teď mají o tlumočený Podivný případ se psem velký zájem. Představení se hraje v Malém divadle v pondělí 25. 2. 2019 od 19 hodin.

Podivný případ se psem