Komedie Deníček moderního fotra  Ohlédnutí za natáčením

Nová česká komedie podle stejnojmenného knižního bestselleru Dominika Landsmana DENÍČEK MODERNÍHO FOTRA v hlavních rolích s Jiřím Máclem a Terezou Rambou přijde do kin již tento čtvrtek 12. srpna 2021.

Deníček moderního fotra je celovečerním režijním debutem Jana Haluzy, který je zároveň i autorem scénáře.Také Deníček moderního fotra měl cestu od literární předlohy k realizaci filmu poměrně dlouhou a trvala více než šest let.

„První, koho jsme oslovili, byl Jirka Mádl, z těch šesti let byl u toho určitě tři roky. Na scénářích se podíleli různí tvůrci, ale pořád to nebylo ono. Cítil jsem, že to takhle nechci a že to nefunguje tak, jak bych si představoval, až přišel Jirka a řekl: „Hele mám pro Tebe Honzu…“ A přivedl Honzu Haluzu a najednou to autorsky bylo tam, kde jsem ten projekt chtěl mít,“ vzpomíná producent Ludvík Mareček. Jaké bylo natáčení?  A zvládl Jiří Mádl jízdu na poníkovi?

Deníček moderního fotra

Když se Nataša a Dominik neplánovaně stanou rodiči, domluví se, že Nataša jako úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, a nakonec musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládnul péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska…

Ve filmu uvidíme řadu předních českých herců. Rodiče Dominika / Jiřího Mádla si zahrají Pavla Tomicová a Ondřej Malý, rodiče Nataši / Terezy Ramby  Lucie Benešová a Roman Zach. V roli Natašina nápadníka a Dominikova soka uvidíme Lukáše Hejlíka v jeho první filmové roli vůbec, dále také Lucii Polišenskou, Ivana Luptáka, Andreu Hoffmannovou, Roberta Jaškowa.

Film vznik v produkci společnosti Fresh Lobster Ludvíka Marečka, koproducenty jsou společnosti Flamesite, CinemArt, Dana Voláková, Fénix Film a Redemptor. Hlavním partnerem filmu je televize Nova.

Deníček moderního fotra uvede do kin CinemArt, premiéra je plánována na 12.srpna 2021.