Kdo si hraje nezlobí! Nahlédnutí do světa kouzel a iluzí.

Svět iluzí a kouzel láká malé i velké od nepaměti. Dnešní příjemné setkání v předvánočním čase je s nejslavnějším českým iluzionistou a majitelem MUZEA FANTASTICKÝCH ILUZÍ Pavlem Kožíškem. Nacházíme se v centru Prahy v Galerii Myšák.

 

Po nucené pauze, kdy se čas zastavil a vše bylo zavřené, se začíná blýskat na lepší časy.  Vaše muzeum minulý týdne opět otevřelo dveře pro návštěvníky a to v novém kabátě. Co vše se u Vás změnilo?

Díky velkému zájmu návštěvníku, kterým se u nás líbí, jsme od září 2x větší. Máme daleko více iluzí, velkoformátových obrazů a další překvapení pro návštěvníky ještě plánujeme. U nás se budete potápět s Titanikem, můžete bojovat s obří chobotnicí, král Karel IV. vás pasuje do rytířského stavu, proletíte se jako Harry Potter nad pražskou oblohou.

 

Pro jak velké děti je muzeum určené a najdou si zde své i dospělí návštěvníci?

Muzeum je vhodné pro děti od 8let. Mám velkou radost, že se tu líbí nejen dětem, ale máme i pěkné reference od dospělých a co mě i překvapilo, že nám sem chodí hodně teenagerů a seniorů.

 

Která atrakce je u dětí nejoblíbenější?

Malým dětem se nejvíc líbí půlčlověk, kdy ony létají jakoby ve vzduchu. Je to taková zrcadlová iluze. Dále se jim líbí staré mechanické hračky, které vytváří iluzi pohybu.

Máte dvě děti, také chodí do muzea?

Můj 17letý syn tady občas pomáhá a provádí. Mladší 12letý syn si tu hraje s kamarády a nejraději má kouzelníka, který vás vystřelí z děla. Také se mu líbí polopropustné zrcadlo, kde na jedné straně děláte vtipné obličeje a na druhé straně se jim návštěvníci smějí.

 

Vy sám také děláte průvodce?

Každý víkend tady provázím a vysvětluji, jak které optické klamy fungují, jak se ideálně vyfotit a pro děti máme dárek, dostanou kouzelnickou hůlku zdarma a já je naučím dvě kouzla.

U vstupu do muzea prodáváte i kouzelnické sady, které můžou být skvělým vánočním dárkem.

Je možné vybírat z mnoha sad.  Kouzelnická sada s názvem Zlatá edice vyhrála v kategorii kreativní hračky třetí místo a z toho mám pochopitelné velkou radost.

Díky našim hrám se děti pomocí jednoduchých kouzel se naučí triky pro pobavení a ohromení kamarádů.

Děkuji za příjemný rozhovor a čtenáře zveme do největšího trikového MUZEA FANTASTICKÝCH ILUZÍ nejen v Praze, ale i v celé republice.