NO NAME odstartovali novou písní „I prokletí může být štěstí“ spolupráci s velkými jmény českého filmu!

Skupina NO NAME má na kontě další hudební počin! Překvapivě v českém jazyce složila titulní píseň k novému filmu Poslední aristokratka režiséra Jiřího Vejdělka. Novinka s názvem „I prokletí může být štěstí“ je tedy první českou písničkou slovenské kapely a vznikla doslova za pár hodin. Zadání od filmové produkce přišlo v den narozeninových oslav Mistra Karla Gotta, kam kluky ze skupiny NO NAME pozvali jako jediné Slováky. Kapela novou písní odstartovala spolupráci s velkými jmény českého filmu.

Text i hudbu k novince napsal zpěvák a frontman kapely Igor Timko. Skladbu „I prokletí může být štěstí“ zkomponoval doslova za pár hodin. „Kdo píše anebo tvoří, ví, že když vám cinkne hlavní téma, ostatní už jde rychle. Svůj nápad jsem klukům odprezentoval ještě ten den, kdy jsme film viděli. Ráno jsme se v Praze koukli na film, večer jsme odehráli koncert v Kladně, no a na oslavě Mistra Karla Gotta jsem v uvolněné atmosféře kolegům z kapely navrhl, zda bychom písničku k filmu nevystihli sloganem „I prokletí může být štěstí“. Reakce byla fantastická a tak jsme si rovnou připili na Mistra i na novou písničku,“ prozradil lídr kapely Igor Timko.

Skladba nemá zvuk typický pro NO NAME. Tentokrát kluci navázali na české klasiky a vytvořili doslova novou „werichovku“: „Zadání znělo jasně – česká rodinná komedie, a tak text vznikl v češtině. Lidé se divili, jak je to možné, že dokážeme plnohodnotně tvořit i v českém jazyce. Je to jednoduše tím, že jsme dětství prožili nejen na slovenských, ale i českých pohádkách. Právě proto jsme se snažili žánrově navázat na filmy jako Tři veteráni nebo Císařův pekař a pekařův císař,“ vysvětluje Igor Timko.

Skupina NO NAME singlem k filmu Poslední aristokratka odstartovala spolupráci s velkými jmény českého filmu. V rodinné komedii je hvězdné herecké obsazení jako Hynek Čermák, Tatiana Dyková, Eliška Balzerová, Martin Pechlát, Pavel Liška nebo Tatiana Pauhofová. Kluci z NO NAME si nenechají ujít ani premiéru snímku, který diváci budou moci navštívit v českých i slovenských kinech od 24. října 2019.

„Jsme poctění, že se naše muzika ocitla ve filmu s takto hvězdným obsazením. Některé z herců známe osobně a na ostatní se moc těšíme na premiéře. S panem režisérem Vějdělkem proběhla diskuze na téma filmu i písničky. S producentem Ondřejem Zimou a Silvií Michajlovou dolaďujeme poslední detaily. Zatím to vypadá, že si na premiéře naši písničku i zahrajeme, uvedl Timko.

K novince vznikl i videoklip, jenž je kombinací procesu tvorby ve studiu a reálných záběrů z filmu. Skupinu ve studiu natočili Vojtěch Paleček s Martinem Vaňkem, za finální verzí klipu pak stojí filmový střihač Ondřej Hokr. Ve videoklipu si zahrála kompletní sestava NO NAME – zpěvák Igor Timko, kytaristé Dušan a Roman Timko, bubeník Ivan Timko, klávesák Zoli Šallai a nový baskytarista Pavol Jakab.