Nevidomý zpěvák a klavírista Honza Jareš má nový videoklip k písni Vnitřní zrak

Jedná se o další skladbu z Honzova nového alba Doktor duší, které vytvořil ve spolupráci s hudebním skladatelem Tomášem Kymplem. Natáčení videoklipu probíhalo v pražském klubu Jazz Dock a také v centru Prahy.

Píseň Vnitřní zrak měla být původně hlavním singlem celého alba. Mezitím ale zaznamenal skvělý úspěch v hitparádě Českého rozhlasu Dvojka již dříve vydaný singl Doktor duší, který dal celému albu širší a s přihlédnutím k dnešní době až lehce prorocké vyznění. Píseň Vnitřní zrak však zůstává Honzovou nejosobnější a nejniternější výpovědí, která na celém albu je.

 

Jedná se zároveň o nejsložitější skladbu celého alba, má bohatou harmonii a vyžaduje precizní intonaci. “Tomáš Kympl se skvěle svým textem trefil do pocitů, které jako nevidomý zažívám,” dodává k písni Honza Jareš. Nahrávání skladby i následné natáčení klipu bylo pro Honzu hodně intenzivním zážitkem. Záběry, ve kterých Honza hraje na klavír, byly pořízeny v oblíbeném pražském klubu Jazz Dock na Janáčkově nábřeží. Další momenty klipu byly opatřeny během procházek noční Prahou.

 

Nové album Doktor duší se setkalo s vřelým přijetím ze strany Honzových fanoušků. “Na album mám krásné reakce, lidé píší, že je to pro ně ta správná medicína a děkují mi za povzbuzení v dnešní nelehké době,” uzavírá Honza Jareš.

Honza Jareš (photo Pavla Hartmanová)

O Honzovi (bio):

Honza Jareš absolvoval studium na Pražské konzervatoř. Studoval populární zpěv pod vedením Lídy Nopové. Současně i moderní klavír, a to pod vedením Miloše Nopa, později Karla Štolby. Studium zakončil absolutoriem v roce 2011 jako jediný nevidomý student v historii této školy. V současné době žije v Praze a působí jako profesionální hudebník. Na koncertech vystupuje sólově, nebo v doprovodu špičkových instrumentalistů, jako je Jaromír Helešic (bicí) a Tomáš Smetana (kontrabas). Jeho oblíbeným žánrem je britský pop – Phil Collins, Rod Stewart, Chris Rea a samozřejmě Elton John. Ze světových interpretů navíc Dean Martin, Roy Orbison, Bing Crosby, Leonard Cohen či Tom Jones. Z tuzemských interpretů mu jsou nejbližší písně Pavla Bobka. Nikoho z výše uvedených ale nenapodobuje a drží se svého vlastního stylu.

Videoklip k písni Honzy Jareše Vnitřní zrak, která je jeho velmi upřímnou a niterní zpovědí – https://www.youtube.com/watch?v=CvHXt2sDIXY