Hradozámecká noc Hra světel a stínů na zámku Kačina


Hradozámecká noc na závěr léta na zámku Kačina.

Nechte se okouzlit do noci zářícím nejkrásnějším empírovým zámkem, který Vám bude pod hvězdnou oblohou vyprávět své tajemné příběhy

Hradozámecká noc

Sobota 25. srpna 2018 od 14 do 24 hodin

Odpolední program:

Piknik v trávě

Dobový piknik v historických kostýmech z poloviny 19. století nám přiblíží život panstva v zámeckých zahradách  Při pikniku se  budou hrát dobové hry – dáma, šachy, házení kroužků a kroket. Jednotliví účastníci pikniku se čas od času projdou kolem zámku a tím dají návštěvníkům možnost se s nimi vyfotit.

Čestné nádvoří, 12 –15 hod.

Módní přehlídka

Skupina přátel historického odívání Mode historique

Přehlídka historického oděvu v průběhu 19. stol. – empír, bieder, druhé rokoko, turnýra… K přehlídce dostanete letáčky s předlohami, podle kterých jsou kostýmy ušité.

Levá kolonáda, 16 – 17 hod.

Pohádkový les

Chcete se bát nebo smát? Projděte se pohádkovým lesem s několika zastaveními, zasoutěžíte si a pobavíte se, jak malí, tak velcí. Uvidíte ježibabu, čerta, princeznu, vodníka, anděla i bezhlavé strašidlo

Park za zámkem, 14 – 17 hod.



Večerní program:

UV Show

Nádherná hra světla a stínů vás vtáhne do tajemné atmosféry černého divadla a očaruje svým mistrným použitím speciálních UV efektů a neuvěřitelných iluzionistických triků.

Chotkovská knihovna, 2 představení během večera

ILUSIAS, www. UV-show.cz/svetelna-show

Operetní koncert

Ve svitu operety Koncert plný těch nejkrásnějších operetních árií – Lehár, Friml, Kálmán… můžete se těšit i na My fair Lady.

Vystoupí koncertní sopranistka Iveta Hejduková – soprán, klavírní doprovod Maxim Biriukov – klavírista a korepetitor Divadla F. X. Šaldy v Liberci.

Hudební pozvánka:     Emmerich Kálmán – Čardášová princezna: árie Silvie

Zámecké divadlo, 2 představení během večera, program koncertu obdržíte v divadle

Barmanská ohnivá show

Nechte si namíchat „ohnivý drink“ Při tomto exhibičním vystoupení uvidíte za hudebního doprovodu různé variace triků s láhvemi, šejkry, sklenicemi, ledem, ohněm, ultrafialovým světlem. V rámci show se může zapojit i publikum a ochutnat namíchané koktejly.

Vystoupí Martin Vogeltanz, 5ti násobný mistr ČR, 3. místo na WCC Prague (mistrovství světa), barman roku 2017.

Pravé nádvoří zámku, 2 vystoupení během večera

Příběh císařovny Sissi

Hudebně literární program s dobovým oblečením  seznamuje s krásnou hudbou 19. století, posluchači se dozvědí i o pobytu císařovny Sisi, císaře a korunního prince Rudolfa v Pardubicích a v Kladrubech nad Labem při parforsních honech. Sisi vzpomíná  na cesty po Evropě a čeští myslivci – hudebníci zahrají vám hostům skladby významných hudebních skladatelů, kteří v té době skládali.

Zazní skladby od J. Strause, F. Schuberta, G. Rossiniho, A. Rejchy, L. Měchury, B. Smetany, A. Dvořáka, W. A. Mozarta a dalších.

Zámecká kaple, 2 představení během večera

Bludičky – tajemné putování

Vážně i nevážně,smutně i vesele, aneb co v dějepise nebylo, se dozvíte na několika zastaveních při nočním putování za chotkovskými příběhy. Za svitu loučí uvidíte a uslyšíte zdramatizované klípky ze soukromého života šlechtických majitelů zámku, kteří zde vystoupí jako duchové.

Po pískové cestě za zámkem, vstup vedle knihovny až se setmí

Taneční soiré u hraběnky Chotkové

Na tanečním soiré hraběnky Vilemíny Chotkové, pořádané v duchu poloviny 19. století, vás  hrabě a hraběnka Chotkovi  přivítají v tanečním sále svého zámku Kačina. Těšit se můžete na tance a hry pod vedením taneční mistrové Kateřiny Klementové a další dobovou zábavu. Pánové a dámy, parket je váš, za zvuků hudby  a pod zářícím křišťálovým lustrem  se nechte okouzlit atmosférou časů dávno minulých a pomozte nám je alespoň na chvíli navrátit zpět. A jako sladká tečka nakonec ukázka hostiny na zámeckých terasách.

Taneční sál, od 19 do 23 hodin, zastavení na prohlídkové trase č. II. – zámecké interiéry

Ohnivá show

​A na závěr překvapení téměř půlnoční. Mistrná neokoukaná show. Ohně – jiskry – pyrotechnika. Na nádvoří před vstupem do zámku ve 23 hodin

Více informací naleznete ZDE