Houslová Akademie Václava Hudečka po třiadvacáté v Luhačovicích

Luhačovice a hudba k sobě patří. Věhlasný skladatel Leoš Janáček sem během svého života zavítal třiadvacetkrát. Stejně věhlasný houslový virtuos Václav Hudeček letos do Luhačovic míří také po třiadvacáté, a sice jako skvělý učitel talentovaných mladých houslistů. Od 29. července do 9. srpna 2019 bude totiž v Luhačovicích probíhat 23. ročník Akademie Václava Hudečka.

Letošní projekt zahájí 29. července v 19:30 zahajovací koncert, kde se po boku Václava Hudečka představí loňská vítězka Marie Hasoňová, pěvci Richard Samek a Michaela Katráková, doprovázet bude Festivalový orchestr Pardubice. Studenti budou pilně pracovat pod vedením Václava Hudečka a prof. J. Fišera z Pražské Konzervatoře. Veřejnosti se představí na třech absolventských koncertech a sice 5. srpna, 7. srpna a 8. srpna, vždy v 19:30 v Lázeňském divadle v Luhačovicích. Finále Akademie je připraveno na 9. srpna do Domu kultury Elektra v Luhačovicích, kde od 19:30 proběhne závěrečný Galakoncert s oceněním nejlepších absolventů.

Součástí letošního projektu je také koncert nazvaný Krásné stavby s krásnou hudbou. Ten se uskuteční v barokním Kostele Narození Panny Marie ve Zlíně-Štípě v neděli 4. srpna od 18.00 hodin. O mimořádný zážitek se postarají Václav Hudeček – housle, Pavel Svoboda – varhany, Gustav Beláček – basbaryton, Eliška Zajícová –mezzosoprán, Festivalový orchestr Pardubice.

Informace o Akademii Václava Hudečka jsou uvedeny na www.akademievhudecka.cz