Cesta ke štěstí Emmy a Barbory Srncových v Galerii Vinohradská 12

Výstavu obrazů Emmy a Barbory Srncových s názvem Cesta ke štěstí najdete od 6. srpna v Galerii Vinohradská 12. Až do konce září můžete každý čtvrtek od 12 do 18 hodin vstoupit do světa fantazie, proletět se nad Kampou, obdivovat jaro na Karlově mostě i motivy z Čertovky. Vstupte s námi do oázy barev, klidu a úsměvů.

Výstava v historické budově Českého rozhlasu nabídne unikátní pohled na uměleckou tvorbu dvou žen Srncových – výtvarnice Emmy Srncové a její dcery, herečky a malířky Barbory Srncové. Přestože je Emma Srncová autorkou převážně olejových obrazů, na výstavě budou k vidění pouze litografické listy. „Je to stará technika, hodně pracná, pro mne víc než malování obrazů. Vlastně nahrazuje obrazy, které nechci moc prodávat. Navíc vzhledem k tomu, že tisknu devadesát devět autorských tisků, mohu, doufám, potěšit víc svých fanoušků, protože jsou cenově dostupné,“ vysvětluje výtvarnice, co ji k technice přivedlo.

Výstavu doplní také promítání dvou krátkých filmů. V animovaném snímku s názvem Každá Emma má lásku uvidíte nejenom oaživlé olejové obrazy Emmy Srncové, ale také Barboru Srncovou jako herečku. Celý proces vzniku litografie vám pak představí dokument z návštěvy litografické dílny.