František Nedvěd zahraje v Hybernii to nejlepší ze své tvorby

Legenda české country František Nedvěd vystoupí se skupinou Tie Break v pražském Divadle Hybernia s výběrem těch nejlepších písní ze své  pětačtyřicetileté tvorby. Koncert bude průřezem šlágrů z dosud vydaných alb. Hostem večera bude také Dušan Vančura a soubor Antikvartet.

„Pro koncert v Hybernii jsem vybral moje nejoblíbenější písničky. Věřím, že to bude večer plný pohody, vlídného slova a hlavně pěkné muziky,“ řekl Nedvěd.

Vedle vlastních skladeb zahraje také písně z pera takových velikánů, jako Gordon Lighfoot či Don Williams. Texty jsou od Františkova přítele a spolupracovníka ze Spirituál kvintetu Dušana Vančury. Chybět nebudou ani skladby, které hrál s bratrem Janem.

V současné době Františka doprovází skupina Tie Break složená z vynikajících hudebníků, jakými jsou Petr Kocman, Vojta Nedvěd nebo Milan Plechatý.

„Chci lidem v předvánočním shonu nabídnout možnost vydechnout a možná tak trochu i zavzpomínat třeba na letní čundry nebo i mládí u táborových ohňů,“ svěřil se Nedvěd.

František Nedvěd působí v umělecké oblasti již od roku 1974. Nejprve ve skupině Brontosauři, poté začal spolupracovat se skupinou Spirituál kvintet. Za dobu spolupráce s těmito hudebními tělesy bylo vydáno 11 nosičů skupiny Brontosauři a 10 alb se skupinou Spirituál kvintet. Od roku 1992 hrál František se svým bratrem. V té době vznikly 3 samostatné nosiče. Nejvýraznějším triumfem byl koncert Strahov 96, který navštívilo cca 70.000 diváků.

 
Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity v�no?n� kazeta 2019