Escualo kvintet & Gabriela Vermelho (CZ) na zámku Nebílovy

Zámek Nebílovy a Bezejmenná společně zvou na již druhý ročník multižánrového a genderově nevyváženého hudebního festivalu ANIMA MUSIC, který se svou dramaturgií řadí mezi unikátní kulturní projekty v Plzeňském kraji. 

Escualo kvintet je uskupení profesionálních instrumentalistů, kteří se s autentickým osobním nasazením věnují hudebním stylům tango argentino a tango nuevo. Díky této dravosti a spontaneitě je relativně mladý soubor zván na celou řadu vystoupení významných hudebních festivalů doma i v zahraničí. V současnosti tvoří Escualo kvintet hráč na bandoneon a akordeon Jakub Jedlinský, houslisté Vít Chudý a Pavel Kudelásek, kytarista Petr Beneš a klavírista Ivan Vokáč. Co do nástrojového obsazení má identické složení jako skupina argentinského ikonického hudebníka a skladatele Astora Piazzolly, z jehož skladby „Escualo“ (což v překladu znamená žralok) si soubor vypůjčil svůj název. Gabriela Vermelho spojuje v jedné osobě originální zpěvačku, houslistku, violistku, hráčku na kvinton, ale též skladatelku a herečku. 

Je primariem kvarteta Gadrew Way, spolupracovala se Symfonickým orchestrem ČR, Komorním orchestrem Pavla Haase, Orchestrem Berg, Michalem Nejtkem nebo skupinou Čechomor. V roce 2013 založila vlastní kapelu GaRe. Skládá autorské písně, scénickou hudbu k divadelním představením i filmům. Za roli čarodějky Evy v Baladě pro banditu v divadle Husa na provázku získala cenu Alfreda Radoka. Celosvětově stále populárnější tango se v podání Escualo kvintetu a Gabriely Vermelho  stává strhující syntézou temperamentního argentinského folkloru, klasické hudby, jazzu a hlubokých emocí.

Datum: 8. 7. 2018

Vstupné: 390 Kč

Státní zámek Nebílovy

Státní zámek Nebílovy, Nebílovy 1, Nebílovy


Booking.com