EDUCA BUDE – uvidíme se totiž ONLINE

Čtrnáctému ročníku veletrhu EDUCA MYJOB Liberec 2020 způsobila druhá vlna epidemie covid-19 značné komplikace – veletrh se kvůli opatřením vlády ČR nemůže konat ve své obvyklé fyzické podobě. Organizátoři veletrhu si však pro veřejnost připravili online verzi veletrhu, během kterého všem zprostředkují ty nejdůležitější informace a zážitky, které si lze odnést z běžného ročníku veletrhu EDUCA.

„Byla by velká škoda veškeré naše plány na letošní veletrh zahodit a návštěvníky, nebo lépe řečeno diváky, ochudit o vše, co jim veletrh každoročně nabízí. Na jednom místě jim vždy umožňujeme seznámit se s možnostmi vzdělávání a pracovního trhu v Libereckém kraji. A se vším se proto letos budou moci seznámit v online podobě,“ upřesnil Martin Trita, manažer veletrhu EDUCA MYJOB Liberec. Ve virtuálním prostředí se tak všichni budou moci seznámit jednak se zapojenými školami prostřednictvím jejich online vizitek. Díky spolupořadateli Educy online Úřadu práce ČR a jeho odborníkům se ve studiu EDUCA UP lidé dozví aktuální informace o  situaci na trhu práce nebo budou seznámeni s projekty a službami, které podporují zaměstnanost v Libereckém kraji. Dále si návštěvníci webu budou moci užít i vystoupení na tzv. EDUCA STAGE ve video formě. Velkým bonusem online podoby veletrhu je i to, že velká část veletrhu EDUCA ONLINE bude přístupná až do konce ledna 2021 a nebude chybět samozřejmě ani EDUCAZÍN v online verzi, který bude i v tištěné formě distribuován například do škol.

Od 15. do 16. října se můžete těšit na STUDIO EDUCA

Součástí veletrhu EDUCA ONLINE bude také dvoudenní STUDIO EDUCA, ve kterém si zájemci budou moci vyslechnout zajímavé a přínosné rozhovory s nejrůznějšími odborníky v oblasti vzdělávání, zástupci škol i jejich studenty. Vysílání STUDIA EDUCA bude zahájeno ve čtvrtek 15. října od 9:00 přímo na webu veletrhu www.educaliberec.cz. Moderátory STUDIA EDUCA budou také žáci libereckého Gymnázia DOCTRINA a pražské Smíchovské střední průmyslové školy – organizátoři veletrhu tak dávají zajímavou šanci i mladým lidem, jak se seznámit s možným profesním směřováním v médiích.

Vybraní hosté programu STUDIA EDUCA

Čtvrtek 15. října:

  • Marie Mališková z projektu O2 Chytrá škola,
  • tvůrci dokumentárního filmu V síti – režisér Vít Klusák a herečky z filmu,
  • náměstek primátora Statutárního města Liberec pro oblast školství Ivan Langr.

Pátek 16. října:

  • beseda se zástupci vybraných středních škol nejen z Libereckého kraje,
  • společnost SCIO – téma distanční výuky,
  • Šimon Pikous, garant soutěže EDUCA PRESS PHOTO 2020.

Více o programu veletrhu EDUCA ONLINE najdete na www.educaliberec.cz.