Dvanáctou řadu soutěže StarDance rozzáří tančící hvězdy. Které to budou? Česká televize odtajnila kompletní sestavu

Deset osobností, herci, olympijští medailisté, hudebníci, modelka i cukrář budou po osm měsíců čelit výzvě, které se postaví ve svých životech úplně poprvé. Na parketu se v nové řadě StarDance představí herečky Ivana Chýlková a Darija Pavlovičová, zpěváci Tereza Mašková a Richard Krajčo, kajakář Vavřinec Hradilek, modelka Iva Kubelková, herec David Prachař, cukrář Josef Maršálek i manželská dvojice, sportovkyně a herec, Eva a Marek Adamczykovi.

Slavnostními večery i úskalími tanečního parketu diváky provedou Tereza Kostková a Marek Eben, pro kterého je moderování soutěže srdeční záležitostí, a to v pravém slova smyslu.

„Je to pořad, který mám opravdu rád, ale taky je na infarkt,“ vysvětluje. Pro Terezu Kostkovou zase znamená kus života: „Pracovního i soukromého. Vše se v něm prolíná a odráží. Těhotenství, kojení, rozvod, svatba, zrání. Je to pro mne také zrcadlo proměn. Mé, kolegů, společnosti, televize, doby.“ Do boje o titul Krále a Královny tanečního parketu dvanácté řady StarDance, celosvětově oblíbeného formátu BBC, vyrazí taneční páry na obrazovce České televize druhou říjnovou sobotu.

Dvanáctá řada StarDance

Olympijská vítězka a mistryně světa ve snowboardingu Eva Adamczyková a její manžel, herec Marek Adamczyk

„Chceme si to vyzkoušet! Navíc nám přijde vtipné, že budeme stát proti sobě, navzájem však budeme jeden druhému přát,“ vysvětluje olympijská vítězka a mistryně světa ve snowboardingu Eva Adamczyková. Její manžel, herec Marek Adamczyk, doplňuje: „Aspekt soupeření nevnímám jako důležitý. Zajímavější je pro mě to, že se parta lidí snaží naučit něco nového. Koneckonců, do finále se dostanou dva, takže podle mého se z nás soupeři stanou leda až tam.“

Herečka Ivana Chýlková

Motivace k účasti mají soutěžící různé, zatímco herečka Ivana Chýlková pragmaticky říká, že:

„Jednou za život by měl člověk jít do tanečních.“, pro herečku Dariju Pavlovičovou byl jedním z důvodů nedostatek příležitostí tančit: „Jako malá jsem chodila do baletní přípravky a tancovat mne bavilo. Sice si teď nedokážu dosáhnout ani na špičky prstů, natož udělat provaz, ale věřím, že to bude zábava.“ David Prachař s lehkou nadsázkou předpokládá, že pohyb ve zkušebnách i při přímých televizních přenosech bude mít blahodárný vliv na jeho zdravotní stav: „Očekávám prokrvení celého organismu, snížení hladiny cholesterolu, snížení krevního tlaku, příliv endorfinů a docílení lehkého tanečního skluzu!“

Zpěvačka Tereza Mašková

Bez většího váhání reagovala na pozvání do tanečního klání zpěvačka Tereza Mašková:

„S chutí přijímám výzvy a tohle rozhodně výzva je! Bude to dřina, zábava, stres a hlavně zkušenost.“ Výzvu jako faktor pro rozhodování ostatně zmiňuje i olympijský medailista a mistr světa, vodní slalomář a kajakář Vavřinec Hradilek: „Je to výzva, což dokáže člověka mnohdy posunout víc než plnění kdejakých snů.“ V dovednostní posun a v osvojení si alespoň základů standardních a latinskoamerických tanců věří také herec a zpěvák Richard Krajčo: „Poskakovat po pódiu by mi šlo, ale skutečně tancovat pod dohledem profesionálů, kteří netuší, že neumím ani valčík, bude těžký úkol.“

Pekař a cukrář Josef Maršálek

Vůbec poprvé v historii soutěže se do StarDance podívá pekař a cukrář v jedné osobě.

„Jdu absolutně za všechny myslitelné hranice vlastní komfortní zóny, ale jsem člověk zvídavý, “ konstatuje Josef Maršálek a modelka Iva Kubelková jej doplňuje: „Učím se v životě žít bez očekávání a přijímat to, co přijde bez výčitek. Člověk pak nezažívá tolik zklamání. Tohle pro mě bude taková maturita…“

Profesionální tanečníci

Oporou a mentory deseti osobnostem budou profesionální tanečníci. Někteří z nich mohou ke svému tanečnímu umění přidat i cenné zkušenosti z minulých řad. Potřetí se před kamery vrátí Martin Prágr i Lenka Nora Návorková, která StarDance vyhrála s hercem Jiřím Dvořákem. Vítězi se stali také Dominik Vodička, ten tančil s Veronikou Khek Kubařovou a Adriana Mašková v páru s Janem Cinou. Předchozími řadami nezatížený pohled na soutěž naopak letos vnesou Kateřina Bartuněk Hrstková, Zuzana Dvořáková Šťastná, Dominika Rošková, Jakub Mazůch a Daniel Kecskeméti. Unikátem je Jan Tománek, který se z pozice porotce letos vrátí do role tanečníka.

Členové poroty

Místo čtyř porotců tak bude výkony soutěžících nově posuzovat trojice osobností Tatiana Drexler, Richard Genzer a Zdeněk Chlopčík. Choreografický dohled nad soutěží bude mít, stejně jako v předchozí řadě, Marek Zelinka. Ten soutěž vyhrál v roce 2015 s Marií Doležalovou. Diváci letos nepřijdou ani o doprovod MoonDance Orchestra Martina Kumžáka.

Dvacet účastníků zatím netuší, v jaké dvojici na podzim vystoupí. S kým budou tvořit pár se totiž dozví až v průběhu června. Vše podstatné budou průběžně přinášet sociální sítě České televize.

Dvanáctá řada StarDance

  • režisér: Jan Fronc
  • kreativní producentka: Lucie Kapounová
  • vedoucí projektu a scenáristka: Barbora Suchařípová
  • dramaturg: Matěj Randár
  • hudební dramaturg: Jan Tengler
  • manažer realizace: Viktor Průša
  • hlavní kameraman: Filip Havelka
  • aranže hudby: Martin Kumžák
  • zvuk: Mirek Hřebejk, Milan Jílek
  • architekt: Jaroslav Svoboda
  • choreograf: Marek Zelinka
  • střih: Dušan Lajda
  • kostýmní výtvarník: Roman Šolc
  • make – up: Blanka Hašková

 

Zdroj: Česká televize a foto Iva Roháčková, Cysnews a ČT

 

Výsledky Stardance 2021