Dlouhá noc v Karlínském divadle

Legenda české populární hudby Helena Vondráčková slaví letos 55 let na hudební scéně. Prkna Karlínského divadla přivítala v pátek 21.června Helenu spolu s jejími hosty a gratulanty na jejím dalším z vyprodaných letošních koncertů česko-slovenského turné Dlouhá noc live.

Na jejím „narozeninovém koncertu“  jako vzácní hosté vystoupili 4 Tenoři, talentovaní stepaři z Tap Academy Prague a celý koncert hudebně doprovodil Charlie Band Charlieho Blažka, který s Helenou Vondráčkovou hudebně spolupracuje již několik let.

Helena Vondráčková a Tomáš Slavíček

Helena Vondráčková získala jako stálice naší populární hudby mnohá ocenění a to nejenom v České republice. Vzpomeňme například její dva velice úspěšné koncerty v newyorské Carnegie Hall po boku Karla Gotta, úspěchy z vystoupení po celé Střední Evropě, Kanadě, Jižní Americe, Japonsku nebo Austrálii. Po mnoho let je tak jednou z našich nejúspěšnějších a nejuznávanějších zpěvaček.

V rámci karlínského koncertu zazněly jak staré ale o to úspěšnější hity z šedesátých až osmdesátých let, tak i mnohé nové písně z jejích posledních alb. Vyprodané hlediště spolu s Helenou mohlo tak zpívat hity jako Lásko má já stůňu z filmového muzikálu Noc na Karlštejně, Dvě malá křídla nebo Kvítek mandragory. Zazněly však i písně novější z posledních alb.

Koncert svým vystoupením rozpohybovalo vystoupení mladých a nadějných stepařů z Tap Academy Prague s Tomášem Slavíčkem. Hosty byli i 4 Tenoři, Marián Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnol a Jan Kříž jenž nebyli pouhými gratulanty Heleně Vondráčkové, ale zaznělo i několik písní v rámci jejich krátkého společného vystoupení.

Helena Vondráčková a čtyři tenoři

Konec jubilejního koncertu pak diváci odměnili dlouhým standing ovation, květinovými dary a gratulacemi a vynutili si tak přidání několika dalších písniček a krátké prodloužení už tak úspěšného koncertu.

foto:  František Jirásek