Co spolu mají slavný DJ BoBo a krásná Češka Kate Matl? Budete se divit…!

Slavný švýcarský DJ, popový hudebník, zpěvák a tanečník DJ BoBo se dal dohromady s českou zpěvačkou a tanečnicí Kateřinou Mátlovou, která je známá taky jako Kate Matl, a které se občas přezdívá „česká Madonna“. Co spolu chystají a proč se ´tajně´ setkávají?

DJ BoBo navštívil před pár dny Česko poměrně v utajení. Důvodem je chystané a velkolepé představení, které se uskuteční v květnu v Praze.

„Máme před sebou v pražských Holešovicích, konkrétně 23. května koncert s názvem „90s Explosion open-air festival Praha 2020“. Jde o největší ´devadesátkový festival v ČR!

Nesmírně se těším, protože domácí publikum je pro mě velmi osobní. Jsem zpěvačkou u DJ BoBa již pátým rokem a zpívat ve vyprodaných halách a arénách po jeho boku je neskutečný zážitek,“ říká krásná, štíhlá zpěvačka, tanečnice ale i modelka.

Kdekoho asi napadne, jak se stalo, že se blonďatá kráska z Čech a ostřílený a slavný hudebník a zpěvák ze Švýcarska dají pracovně dohromady?

„Absolvovala jsem konkurz 900 účastníků nejprve v Kölnu a následně v Berlíně, z kterého jsme postoupily dvě. Jedna tanečnice z Německa a já jako zpěvačka. 

Zpočátku jsem byla vybrána pouze pro tour jménem Circus. Až později přišla nabídka dlouhodobé spolupráce a stala jsem se jednou z hlavních zpěvaček vedle jeho ženy Nancy,“ prozradila počátky spolupráce Matl, která před lety vystupovala i po boku tanečníka Filipa Jankoviče a české publikum jí dobře zná.

Kate s DJ BoBo vystupuje v podstatě ve všech hlavních sólových písních, které zná publikum dobře i z let minulých, jako jsou Everybody, Vampires are alive, Freedom, Take me highera další…

Spolu vystupují po celém světě. „Každý druhý rok máme velké halové turné po celém Německu, které je vždy vyprodané. V posledních letech jsme měli velké koncerty i v jižní Americe. Skandinávie je pak dalším hudebním trhem s početnou základnou fanoušků, kam se rádi vracíme,“ podotkla zpěvačka.

Už pár let otevírají společně Nový rok vystoupením. Letos to bylo v hlavní silvestrovské show pro polskou televizi s rekordní sledovaností 3,5 milionu diváků a s 40 000 fanoušky pod pódiem. Pro Kate Matl, DJ BoBa i další to byl prý neskutečný zážitek.

Vstupenky na největší „devadesátkový“ festival v ČR s názvem 90s Explosion open-air festival Praha 2020 si zájemci mohou koupit i on-line zde: https://www.ticketstream.cz/akce/90s-explosion-open-air-festival-praha-2020-nejvetsi-90s-festival-v-cr-126261