Burlesky svádí i Česko! V pátek se v Praze ukážou špičky z oboru a diváci si s nimi mohou zatančit

Milovníky burlesky čeká v pátek další večer plný nezměrné fantazie. A rozhodně nejen té erotické. Na plese Bohemian Burlesque Ball vystoupí domácí i zahraniční hvězdy, které svá čísla v Česku předvedou vůbec poprvé na živou hudbu. „Opět sem přivážíme vystupující nejvyšší úrovně. Diváci v pražském Grand Hotelu Bohemia si navíc tentokrát mohou v rytmu jazzu a swingu sami zatančit,“ řekla producentka akce Lucie Čihánková, která bude jako Angelica G. L’Amour jednou z vystupujících.

Kouzlem burlesky

Kouzlem burlesky se v Česku nechává svést čím dál víc lidí. Aby ne. Každý si v ní najde to své. Ukazuje veškeré emoce, oslavuje sebevědomí a ženskost, vkusnou erotiku a humor a nabízí tak trochu od všech uměleckých směrů od tance, divadla, akrobacie až třeba po zpěv. A především ohromuje okázalými, třpytivými kostýmy s retro prvky.

„Burleska má široký a mezigenerační potenciál a přitahuje velmi různé typy publika. Mladé kamarádky, skupiny přátel a páry všeho věku. Dokonce i padesátileté a starší, jako jsou naši rodiče a lidi, kteří chodí rádi za kulturou a hledají něco nového. Burleska nemá problém ani s jazykovou bariérou a proto na nás chodí i spousta expatů a turistů z různých zemí,“ popsala Lucie Čihánková.

Páteční představení

Páteční představení, které pořádá její společnost Bohemian Burlesque, startuje v 19:30 s kapelou a vystoupení budou rozdělena do čtyř bloků. Nebude chybět ani tombola a populární soutěž o nejlépe oblečené diváky. O hudbu se postará J. J. Jazzmen Band & Barbora Vágnerová. Zkušená kapela pravidelně vystupuje v mecce jazzu v New Orleans. Jejich pianista Radim Linhart je držitelem Guinessova rekordu v počtu songů, které dokáže zahrát nazpaměť, je to celých 3000 písní. Připravil si pro diváky speciální překvapení.

„Bude to méně strukturovaný večer, než naše běžné akce. Uvolněná celovečerní zábava a ples ale stále ve vysoké kvalitě vystupujících a v nádherném prostředí barokního sálu Boccaccio,“ nastínila Lucie a doplnila: „Pozvali jsme tři mezinárodní hosty, Hannah Finn ContortionGirl – hadí ženu z Anglie, Tronicat la Miez z Německa, hlavní hvězdu našeho festivalu v roce 2018 a bývalou balerínu a swing tanečnici Anju Pavlovu z Ruska. Opravdu je na co se těšit.“

Angleica G. LAmour Brennan Finighan

Burlesky jsou prostě v módě.

Fakt, že obliba burlesky stále roste, je jasně patrný na zájmu diváků. „Ročně jsme mívali maximálně patnáct vystoupení, včetně našeho listopadového festivalu. Letos to vypadá až na čtyřicet představení. V Brně jsme už sedm měsíců v pravidelném angažmá v novém prostoru Cabaretu Des Péchés. Tam jsme jednou až dvakrát měsíčně vždy s novými originálními show, které jsou velmi populární. Máme tam skutečně hodně fanoušků, poprvé jsme tam byli už před sedmi lety a vlastně jsme tam burlesku dovezli poprvé. Pracujeme také na vytvoření pravidelných show v Praze, připravujeme již druhou akci v Ostravě a Olomouci, poprvé v Českých Budějovicích a také expanzi na Slovensko a do Polska,“ odhalila Lucie alias Angelica.

Anja Pavlova

Burlesky jsou prostě v módě. Svůj festival má snad každé větší město v Evropě i USA. „Velká scéna je také v Austrálii, na Novém Zélandu a v Kanadě. Nové festivaly vznikají i v Latinské Americe, dokonce jeden existuje i v Izraeli,“ vyjmenovala Čihánková, jejíž show jsou populární i mezi některými celebritami. „Dlouhodobě nás podporují třeba blogerky Nikol Moravcová, Lucie van Kouten a také Eva Decastelo, která pro nás akce dříve moderovala. Na pátek jsou pozvány také další známé osobnosti, jsem zvědavá, koho v sále uvidím,“ dodala Angelica G. L’Amour.

 

Předprodej:

Kod na goout je LASTMINUTE sleva 20%

bit.ly/burlesqueballprague

bit.ly/burlesqueballbrno