7. soutěžní večer StarDance byl večerem benefičním

Jak se již stalo ve StarDance tradicí, jeden ze soutěžních večerů byl večerem benefičním pro Centrum Paraple

7. taneční večer StarDance

Vystoupilo pět soutěžních trojic, kdy se k tanečním párům přidal další tanečník nebo tanečnice na vozíčku. Také porota se rozrostla o pátého člena, kterým byl prezident Centra Paraple Zdeněk Svěrák.  Skladby si vybírali tanečníci-vozíčkáři z Centra Paraple.

Během večera byly představeny i společnosti, které finančními příspěvky pravidelně podporují Centrum Paraple.

 



 

Daniela Písařovicová a Michal Mládek a Radim Štrobl

První pár, který se objevil na parketu a předvedl energický free style. Při hodnocení poroty Václav Kuneš zmínil, že od první chvíle cítil, jak Radim výborně vnímá hudbu.

Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková a Erika Trousilová

Erika pracovala jako fyzioterapeutka a i po úrazu se věnuje sportu. Jako skladbu si vybrala píseň Zuzany Navarové. S Jiřím a Lenkou předvedli na parketu příběh zasazený do lázeňského prostředí. Jiří Dvořák zde vystupoval v roli lázeňského šviháka a jak Zdeněk Svěrák příběh shrnul, švihák ostrouhal a holky se daly dohromady. Richard Balaš ocenil perfektně zvládnutou pohybovou grotesku a doporučil Erice, aby založila taneční skupinu paraplegiků. Zdeněk Chlopčík Richardův návrh podpořil. Jedinou výtkou v hodnocení poroty bylo, že Erika měla dostat víc prostoru. 

Pavla Tomicová a Marek Dědík a Petr Pokorný

Petr chodí pravidelně do posilovny a svěřil se, že si rád na sebe naloží. Toho využili v choreografii, která byla opravdu hodně odvážná. V závěru se Petr za pomoci Pavly postavil na nohy. Tatiana při svém hodnocení ocenila, že Petr byl po celou dobu středobodem dění a jejich tanec měl příběh. Richard Balaš ocenil u jejich vystoupení výborné využití prostoru a scénografickou dotaženost. Všichni porotci zvedli desítky a pár tak získal nejvyšší bodové hodnocení večera.

David Svoboda a Veronika Lálová a Hana Doležalová

Hana Doležalová se při pádu zranila na Mistrovství světa v orientačních závodech horských kol v Portugalsku a skončila na vozíku. Ani po úrazu na sport nezanevřela a věnuje se jachtingu a vodnímu lyžování. Pro svoje vystoupení si vybrala píseň Karla Gotta Má první láska se dnes vdává a trojice se na parketu objevila ve svatebních šatech, Veronika se v příběhu skvěle zhostila role družičky a v závěru chytla kytici hozenou nevěstou. Zdeněk Chlopčík při hodnocení ocenil skvěle vykonstruovaný příběh. Václav Kuneš zmínil u Hanky  vynikající kombinaci, kterou představuje spojení velké vnitřní síly s jemností a něžností. Kladně hodnotil nápaditou choreografii, do které byly všichni tanečníci velmi dobře zapojeni.

Veronika Arichtěva a Michal Necpál a Antonín Braniš

Antonín si vybral píseň od punkové skupiny Ramones. Všichni tři tanečníci přijeli na taneční parket  na vozíku. A checkered flag v rukou Martiny Markové v roli startérky zahájil jejich taneční vystoupení, kde příběhem byl závod automobilové rallye. V rychlém tempu a nápadité choreografii skončili všichni tři tanečníci na podlaze nad stupni vítězů. 

Dojatá Tatiana Drexler hodnotila jejich taneční výkon stručně: „Neuvěřitelně krásné. Překrásné“. Zdeněk Chlopčík vyzvihl výkon Antonína Braniše, který byl podle jeho soudu z trojice nejlepší.

Na vystoupení soutěžních tanečních párů navázalo vystoupení mladých tanečníků z Tanečního klubu společenského sportovního tance  při Městském domu kultury Sokolov  v nastudování Jana Ondera.

V úplném závěru večeru měli diváci možnost vidět tančit člena poroty Václava Kuneše spolu se souborem 420 PEOPLE. jehož je zakladatelem,  ve vystoupení  Watcher.

Tento večer se nevyřazovalo. Bodové hodnocení poroty bude soutěžním párům převedeno do večera příštího, kdy každý pár předvede dva tance. A těšit se můžeme na valčík, rumbu nebo quickstep.

 

Číslo páru
Taneční pár

VEČER ČÍSLO – 2
VEČER ČÍSLO -3 VEČER ČÍSLO – 4 VEČER ČÍSLO – 5
 

VEČER ČÍSLO – 6

 

VEČER ČÍSLO – 7



*Bodové hodnocení

Součet bodů
Tanec Bodové hodnocení Tanec Bodové hodnocení Tanec
Bodové hodnocení
Tanec
Bodové hodnocení
Tanec
Bodové hodnocení
SD 8
Lenky Nory Návorkové a Jiřího Dvořáka VALČÍK 32
JIVE
38 Slowfox
29
Rumba 36
Waltz
40 34
209
SD 1
Dalibor Gondík s Alicí Stodůlkovou SAMBA 36
TANGO
28
Paso doble
24
Quickstep
28
Cha-cha 27
  143
SD 10 Richard Genzer a Jana Zelenková VALČÍK 26
JIVE
38 Slowfox 30 Rumba
33

  127
SD 4 Marek Dědík s Pavlou Tomicovou VALČÍK 25
JIVE
37
Slowfox 25 Rumba
25
Waltz 24
 40 176
SD 3
David Svoboda s Veronikou Lálovou. SAMBA 33
TANGO
28
Paso doble
37 Quickstep 36 Cha-cha 34
 37 205
SD 6
Veronika Arichtěva s Michalem Necpálem VALČÍK 27
JIVE
27
Slowfox 27 Rumba
39 Waltz 34  39 193
SD 2
Daniela Písařovicová s Michalem Mládkem VALČÍK 27
JIVE
26 Slowfox 26 Rumba 31
Waltz 30
 34 174
SD 5
Adama Mišíka a Kateřiny Krakowkové SAMBA 22
TANGO
28
Paso doble
25   50
SD 9
Monika Bagárová s Robinem Ondráčkem SAMBA 22
—- —-
  22
SD 7
Daniela Šinkorová s Michalem Padevětem SAMBA 34
TANGO
33
  67
Červěně označeno – PÁR UKONČIL SOUTĚŽ


* Bodové hodnocení poroty bude soutěžním párům převedeno do večera příštího