5. setkání v Galerii ve věži Novoměstské radnice

Výstava žáků výtvarného oboru Základní umělecké školy, Praha 7, Šimáčkova 16 nese název „5. SETKÁNÍ“.  Je to již popáté co se škola potká s návštěvníky v Galerii ve věži Novoměstské radnice.

Výstava je rovněž setkáním tří výtvarně pedagogických přístupů, které se v něčem doplňují a v jiném vytváří příjemný vizuální kontrast. Základem výstavy jsou práce vytvořené v období posledních dvou let. Práce odráží výtvarné zkušenosti dětí různého věku.

Na výstavě je prezentována syntéza motivů a témat zpracovaných nejrůznějšími výtvarnými technikami a mnohá témata jsou součástí větších projektových celků. Téma přírody je představeno formou kašírovaných plastik zvířat, ale i v podobě ilustrací k bajkám. Portrét s příběhem, který představuje významné osobnosti a jejich atributy, je proveden technikou linorytu. Malbou je zachyceno téma architektury, kdy architektura, viděná z okna, tvoří pozadí pro zátiší a vzniká tak zajímavé propojení mezi interiérem a exteriérem. Koláž dlaždic sestavená do paneláku, zobrazuje podobu soukromého prostoru za anonymní šedou fasádou. Projekt „Na počátku bylo/je?“nám ukáže práci se slovem a znakem za použití graffiti šablon. Je tu i ukázka z kolekce grafik, kterými se škola prezentovala na Mezinárodní výstavě Lidice 2019.

Již tradičně jsou součástí výstavy i grafiky žáků partnerské školy Aomori City Board of Education z japonského města Aomori. Výstava je součástí prezentací školy u příležitosti oslav 70. výročí jejího založení.

www.zuss.cz

10. 9. – 28. 9. 2020

Otevírací doba:

úterý – neděle 10 – 18 hod

mezi 12. – 13. hod 30 minut polední pauza

Během EHD 2020 od 12. do 20. září 2020 otevřeno 10 – 20 hod

 

VSTUPNÉ:

v souvislosti se vstupem na věž:

plné 60 Kč, snížené 40 Kč, rodinné 130 Kč

Během EHD 2020 od 12. do 20. září 2020: zvláštní vstupné:

plné 40 Kč, snížené 25 Kč, rodinné 100 Kč