300 let Lichtenštejnska v Městské knihovně

K vidění bude dosud nezveřejněná nahrávka knížete Hanse Adama II. od Paměti národa, promluví historik Pavel Juřík i mluvčí knížete z Lichtenštejna

Ve čtvrtek 4. dubna se od 16:00 koná v Městské knihovně v Praze přednáškové odpoledne k 300. výročí založení Lichtenštejnského knížectví. Akci pořádá Česko-lichtenštejnská společnost ve spolupráci s Post Bellum.

Návštěvníci zhlédnou krátký film o založení lichtenštejnského státu, který patří k nejstarším v Evropě v nezměněných hranicích, mluvčí lichtenštejnského knížete v ČR promluví o poválečném Lichtenštejnsku, které se z chudé země vyšplhalo na první místo v přepočtu HDP na obyvatele na světě, historik Pavel Juřík připomene bohaté kulturní, průmyslové i architektonické dědictví, jež Lichtenštejnové zanechali českým zemím, a organizace Paměť národa představí ukázku z dosud nezveřejněného rozhovoru s knížetem Hansem Adamem II.

Sváteční odpoledne moderuje Daniel Herman a v závěrečné diskusi bude možné položit všem řečníkům otázky – včetně dotazů na mluvčího knížete Michala Růžičku ohledně sporu mezi Českou republikou a Lichtenštejny. Vstup je zdarma, akce končí v 18:00h.