Irský večer na Novoměstské radnici

Irský  večer je součástí doprovodného programu, který je určen účastníků Bernard’s Summer School 2018 – letní školy zaměřené na irskou tradiční kulturu, která se uskuteční letos již poosmnácté a jejímiž pořadateli je rodina Bernard.

Díky pochopení ředitele Novoměstské radnice pana Mgr. Alberta Kubišty máme možnost představit irskou hudbu a irský tanec v historickém sále Novoměstské radnice, tedy v místech, kde se v roce 1998 poprvé oficiálně v Česku slavil za účasti tehdejší velvyslankyně Irska j.e. Mary Cross  irský státní svátek – svátek sv. Patrika.
 



Irský večer je koncipován především jako taneční večer, kde si návštěvníci zatancují (a budou se moci i naučit) irské ceilí a setové tance.  O hudební doprovod se postará hudební skupina Rookery obohacená o dva lektory letní školy – původem z Irska, kteří vyučují na BSS 2018. Mezi tanečními lektory budou přítomni i ti, kteří projeli kus světa s irskými tanečním i show jako je Riverdance, Rhythm of the Dance, Ragús a další. Irské tance bude také vyučovat nestor irského tance původem z irského Corku John Cullinane, který prvně navštívil ještě tehdejší Československo v roce 1967 se skupinou irských hudebníků a tanečníků.
Protože této části irské kultury se zde stále nedostává tolik potřebné publicity a pozornosti, uvítáme zájem veřejnosti v podobě návštěvy tohoto večera, kde se setkají s irským tanečním uměním v té nejvyšší kvalitě za doprovodu neuvěřitelně dynamické a melodické tradiční irské hudby.



Booking.com

Irský večer se koná 22. srpna 2018 od 19:30 hod. Vstupenky v ceně 250,- Kč  lze zamluvit předem na emailu vaclavbernard@seznam.cz a vyzvednout v místě konání před začátkem večera mezi 18:30 a 19:00 hod., případně zakoupit tamtéž před začátkem večera. Doporučeno neformální a pohodlné oblečení.

Bernard’s Summer School je týdenní akce, kterou připravuje rodina Bernard za podpory obdobně zanícených jedinců bez jakékoliv podpory sponzorů či institucí. Je organizována za vnesené prostředky účastníků a je postavena na dobrovolné práci nadšených jedinců. Každoročně tuto akci navštěvuje více než 100 zájemců z Česka a z okolních evropských států. Vedle vybroušení dovedností ve zvolené aktivitě si každý účastník odnáší spoustu podnětů pro své další vzdělávání v oblasti irské tradiční kultury, vzdělávání skupiny, ve které tancuje či hraje, spoustu zážitků a hodně nových sociálních vazeb. Mnozí z účastníků jsou zde již poněkolikáté a hnacím motorem k další účasti je pro ně vedle vzdělávací části především atmosféra letní školy. Letos se tato škole koná už poosmnácté.

Novoměstská radnice, příspěvková organizace

Adresa: Karlovo nám. 1/23, 120 00 Praha 2



Booking.com