22. dubna 2020 v 19 hod. Vás svým koncertem potěší na svých Oficiálních Facebookových stránkách a na svém Youtube kanále Martin Chodúr!!!

Už víc jak měsíc zveřejňuje Martin Chodúr (30) pro rozptýlení svých příznivců na svých Oficiálních Facebookových stránkách a na svém Youtube kanále videa svých autorských písní. A nejen to. Každou středu večer živě zpívá pro své fanoušky. Ti se tak v Martinově podání dočkali jeho oblíbených písní z repertoáru Karla Kryla, Beatles, Procol Harum, Leonarda Cohena, Engelberta Humperdincka nebo nedávno zesnulého amerického soulového zpěváka Billa Whiterse. A taky písní, které Martin Chodúr napsal pro Hanu Zagorovou a Štefana Margitu.

Ve středu 22. dubna 2020 v 19 hod. se pak Chodúrovi příznivci dočkají na jeho Oficiálních Facebookových stránkách a na jeho Youtube kanále Martinova hodinového koncertu, při kterém ho doprovodí jeho kapela MACH složená ze špičkových jazzových muzikantů z Ostravy. „Během koncertu zazní mé nejúspěšnější autorské písně z mých čtyř sólových alb“, říká Chodúr. „A dojde taky na ukázky z mého chystaného novinkového alba s pracovním názvem Tisíc a jedna noc, jehož dokončení přerušila pandemie koronaviru. Koncertem chci lidem nabídnout alespoň malé odreagování od problémů, které jsou v posledních týdnech všude kolem nás. Byl bych moc rád, kdyby se nám to podařilo. Koncert je věnuji i na podporu všech těch, kteří jsou v první linii.  Jako poděkování za jejich obětavou práci. Obdivuji všechny, kteří po čtyřiadvacet hodin pracují a pomáhají, aby nám ulehčili situaci, na kterou jsme nebyli absolutně připraveni. Nezbývá nám, než stále dodržovat co nejvíce všechny příkazy, všechna omezení, protože pokud to nebudeme dělat, nic a nikdo nám nepomůže. Snad jen síla mít rád. Myslím na Vás!“.

V nečekaném volnu si Martin Chodúr hodně čte, poslouchá hudbu, zpívá, skládá hudbu, píše texty, nahrává videa, hraje si se synem Martínkem… „A taky všichni společně cvičíme, abychom nevyšli ze cviku, a Martínka pomalu učíme hrát na zobcovou flétnu. Naštěstí také bydlíme v domě se zahradou, takže nemusíme být jen zavření doma. Také hodně vaříme a pečeme – všichni tři, pro radost“, dodává Chodúr.

Foto Michal Kobrle + Patrik Ratajský