Ambice českých atletů na Mistrovství světa v atletice 2019 Dohá

Ambice českých atletů na Mistrovství světa v atletice 2019 Dohá

Letošní nominace měla jiný průběh než na minulá vrcholy sezony. I atleti, kteří splnili limit nedostali nominaci, a naopak s limity B či bez limitu byli nominovaní. To vše vychází z této věty při nominačních podmínkách:

Dosažení stanovených výkonů za podmínek vymezených v nominačních kritériích garantuje, že závodník bude na konkrétní akci nominován. Neomezuje však trenérskou radu ČAS při zpracování návrhu nominace a předsednictvo ČAS při rozhodování o nominaci nad rámec nominačních kritérií.

Splněné limity – MISTROVSTVÍ SVĚTA V ATLETICE  2019 Doha

Z toho tedy pak vycházela nominace. Ještě se čekalo na pozvání IAAF, podle posledních informací Česká republika žádné pozvání dalšího atleta nedostala. Tedy na šampionát pojede 23 atletů.

Nominace – MISTROVSTVÍ SVĚTA V ATLETICE 27.9. – 6.10. 2019 Doha / QAT

 

Ambice na medaile

V této kolonce můžeme počítat s oštěpaři Jakubem Vadlejchem, Barborou Špotákovou a Nikol Ogrodnikovou. Všichni tři mají za sebou dobrou sezonu a umístili se na mítincích Diamantové ligy na předních místech.

Avšak v disciplíně oštěpu je jak v mužské, tak v ženské kategorii velká konkurence.

Barbora Špotáková letos není jedničkou ani v České republice a po návratu na dráhu se spíše zaměřuje na přípravu na olympijský rok 2020.

Nikol Ogrodniková se velmi zlepšila a lze od ní očekávat velký výkon, záleží, jak se dokáže popasovat s rolí české jedničky. A také s účastí na MS.

U obou World Rankings IAAF je staví do role finálových závodníků.

Jakub Vadlejch nemá letošní sezonu tak úspěšnou jako minulé, ale stále patří ke špičce světového oštěpu a zde při skutečnosti kdo je jeho trenérem, můžeme očekávat velké překvapení.

Nejvýše v IAAF World Rankings je z českých atletů je postavená Zuzana Hejnová, a to na čtvrtém místě. I ona má medailové ambice podpořené sezonní výkoností. Budeme očekávat nejlepší výkon sezony právě na vrcholném závodě, tak jak to Zuzana Hejnová vždy předváděla v minulých letech.

Tomáš Staněk je taky atlet s ambicí na medailové umístění, jeho výkony jsou v posledních letech stabilní a z evropských šampionátů pravidelně vozí finálová umístění a medaile. Zde bude mít těžkou úlohu ve velké konkurenci dalších vrhačů ze zámoří. Budeme sledovat, jak se mu bude dařit.

 

Další nominovaní atleti a jejich ambice

 Zde již objektivně vzato a s přihlédnutím k výkonům v celé sezoně, budeme rádi za každé finálové umístění. Ve všech disciplínách, kam se naši atleti probojovali je velká konkurence a je zde síto rozběhů a kvalifikací. Budeme všem držet palce a přát mnoho úspěchů.