Vienna Coffee Festival 2020

Od 10. do 12. ledna 2020 se setká evropská kávová komunita na jedné z nejuznávanějších akcí v oblasti kávy s ochutnávkami, masterclass, živou hudbou, mistrovstvím a dalšími lákadly. Vienna Coffee Festival 2020 přinese do Vídně i tento rok mezinárodní hvězdy a trendy z oblasti kávy. Na návštěvníky čeká v hlavním městě kávy fascinující cesta do kávového světa.

Informovat se, degustovat a vyzkoušet si

Denní bar Coffee & Talk je místem pro setkání milovníků kávy a ideálním jevištěm pro inscenaci nových chuťových senzací. Ať už perfektní espresso, výběrová káva, párování jídla a kávy nebo zajímavé čajové speciality – nevšední zážitky jsou během Vienna Coffee Festival 2020 garantovány. Společnost Julius Meinl nabídne vedle ochutnávek limitovaných edic zároveň dvě premiéry: Na oficiálním festivalovém brew baru mohou od účastníků soutěže Brewers Cup ochutnat dva vzorky. Pod mottem „Káva, která se vám dostane pod kůži“ si mohou kávoví fanoušci nechat zdarma vytetovat jeden ze tří motivů kávy. Místní pražírny budou přes celý víkend představovat své nejčerstvější kávové speciality ve vesnici Village of Speciality coffee. Kromě chuťové rozmanitosti se akce zaměří především na udržitelnost a rozdíly kvality dodavatelů kávy.  

 

Koncentrace na vědomosti: workshopy a masterclass

Během ochutnávek a workshopů předá publiku řada zahraničních expertů své znalosti o kávě, kávovarech, příslušenství a tipy pro přípravu perfektní kávy. Hvězdným hostem bude Tim Wendelboe, mistr světa v baristice, pražič a kávový zemědělec z Kolumbie. Ještě nikdy nebylo na festivalu tolik čerstvé kávy z celého světa – ve Vídni se představí Cuppings mit Algrano (Švýcarsko), Greentide (Rakousko), Cup-A-Lot (Belgie), The Coffee Quest (Nizozemí), Falcon Coffees (Anglie), Ally Coffee (USA) a největší obchodník se zelenou kávou na světě InterAmerican Coffee (USA).  

 

Vedle kávy i skvělá zábava

Rakouská baristická elita bude bojovat na dvou světových pódiích o pět titulů národních mistrů v soutěžních sekcích Barista, Latte Art, Brewers Cup, Cup Tasting a Coffee in Good Spirits. Vítězové pak zamíří na mistrovství světa Mezinárodní asociace výběrové kávy 2020 do Varšavy a Melbourne. Dospělí návštěvníci a děti se mohou těšit na malování kávou a výstavu snímků pořízených na předešlých festivalových ročnících. Pro návštěvníky je dále připravena živá hudba a djské sety, svou premiéru zahájí prvním festivalovým večerem i zbrusu nový hudební formát Vienna Coffee Beats. O catering se postarají firmy Francophil a  Mamamon Thai Eatery. Pivovar Ottakring, ve kterém se akce koná, nabídne domácí limonády a širokou nabídku piv. Nebude chybět ani čerstvě uvařený kávový ale.

 

Vienna Coffee Festival 2020

10 – 12. ledna 2020

Ottakringer Brauerei, Ottakringer Platz 1, 1160 Wien

www.viennacoffeefestival.cc

 

Foto: Christina Karagiannis