Večeře s Mozartem

Kulinářské a hudební zážitky z Večeře s Mozartem si můžete vychutnat v nádherném novobarokním tanečním sále Boccaccio.

Operní zpěváci Gabriela Kopperová či Daniel Klánský.

Výjimečná gastronomie.

Taneční sál Boccacio

Již více než 80 let skrývá Grand Hotel Bohemia svůj nejkrásnější poklad pod zemí. Když otevřel pan Steiner v roce 1927 svůj hotel, představil veřejnosti také podzemní taneční sál Boccaccio.Jméno dostal taneční sál po Giovannim Boccacciovi a jeho Dekameronu.

Večeře se skládá ze tří chodů, které vychází z tradiční české a rakouské kuchyně. Prvním chodem je hráškový krém s máslovými krutony, ve druhém chodu si můžete vychutnat oblíbená hovězí líčka na červeném víně a tymiánu, podávaná s celerovo-bramborovým pyré, a jako sladkou tečku jsme pro vás připravili domácí jablečný štrůdl s mandlemi a vanilkovou omáčkou.




Z historie sálu

Když otevřel pan Steiner v roce 1927 svůj hotel, představil veřejnosti také podzemní taneční sál Boccaccio. Ten se pak stal jedním z nejvyhledávanějších míst pražské smetánky. Například takzvané taneční večery, „soirées dansantes“ tady byly pořádány každý den a bavit se sem tenkrát krom mnoha jiných chodily i takové osobnosti, jako byl ministr zahraničí Jan Masaryk nebo tehdejší velvyslanec Spojených států.

V roce 1993 byla provedena kompletní rekonstrukce sálu, která mu navrátila krásu z lepších časů. Umělý mramor byl opraven, nástěnné dekorace a malby obnoveny a nově pozlaceny, sošky malých amorků držících hudební nástroje či šípy lásky byly pečlivě zrekonstruovány, zrcadla a lampy vyměněny. Přes bídný stav sálu před rekonstrukcí se nakonec zachovala část původní výzdoby. Proto v tomto sále dnes můžete obdivovat původní parketovou podlahu poskládanou z dřevěných kazet, z nichž je každá z nich složena z devíti druhů orientálních dřev. Čas a tisíce tanečních bot udusaly podlahové dřevo natolik, že přežilo i katastrofické povodně z roku 2002, kdy se podlaha sálu ocitla na tři dny pod metrovou vrstvou kalné vody a bahna. Podlaha je položena na dřevěné mřížce, aby se zajistila její pružnost, nohy při tanci tolik nebolely a hosté mohli zůstat ještě na jednu skleničku.

zdroj informací : Večeře s Mozartem


Termíny představení

Začátek v 19.00 hod. Vstup do sálu od 18.30 hod.

Objednání nápojů před 1. koncertem do 18.50 hod.

  1. únor 2018 Úterý
  2. únor 2018 Sobota
  3. únor 2018 Úterý
  4. březen 2018 Sobota
  5. březen 2018 Úterý
  6. březen 2018 Sobota
  7. březen 2018 Úterý
  8. březen 2018 Pátek
  9. březen 2018 Úterý
  10. březen 2018 Sobota

Adresa

Grand Hotel Bohemia

taneční sál Boccaccio, Staré město

Králodvorská 4, Praha 1, boční vchod

 

Více informací naleznete ZDE