Tavernu THESSALONIKI v Davli otevřel Vladimiros Konstantinos Hraba v roce 2005 jako malý rodinný podnik. Vaří zde tradiční řecká jídla a takzvané mezedes – různé druhy předkrmů. Záměrem je ukázat pestrost, zajímavost řecké kuchyně. Zárukou autentičnosti jídel a atmosféry pravé řecké taverny jsou také dlouholeté zkušenosti majitele taverny, který dlouhou dobu provozoval taverny v Thessaloniki a na ostrově Skiathos. K docílení těchto cílů proto vaří z čerstvých surovin a z produktů, které dováží z Řecka.
Taverna Thessaloniki v Davli
Restaurace se nachází nad základní školou a sportovní halou v Davli. Hostům restaurace je zde k dispozici parkoviště. Vnitřní část nabízí příjemné posezení a součástí prostoru je i barový pult. Za letních dní většina návštěvníků využívá několik stolů na terase odkud je výhled na řeku Vltavu. Můžete zde také sledovat jak se připravuje gyros.
Nabídka na jídelním lístku je opravdu pestrá. Zahrnuje mořské, zeleninové i sýrové předkrmy, širokou paletu zeleninových salátů, pokrmy z ryb a mořských plodů, masa na grilu. Na jídelním lístku najdete také bezmasá a dětská jídla. Pokud máte chuť zakončit oběd sladkou tečkou, V nabídce dezertů je také z čeho vybírat.
Při své návštěvě jsme ochutnali silný vývar z jehněcího a kuřecího masa.
Neodolali jsme pestré nabídce rybích pokrmů a protože nás polévka poměrně dost zasytila, rozhodli jsme se pro pražené grundle s pitou a tzatziki. Restovaná jehněčí játra také chutnala skvěle. Nápojový lístek též nabízí bohatý výběr jak řeckých vín, známé řecké víno s příchutí pryskyřice Retsina zde můžete vybírat ze čtyř druhů, bohatá je nabídka řeckých destilátů, nealkoholické nápoje i domácí limonády, pivo i likéry. My jsme si vybrali víno Retsina Malamatina a jeho výrazná chuť skvěle doplnila pražené grundle.
Suroviny, olivové oleje, řecké delikatesy si můžete objednat na e-shopu restaurace a domluvit si termín, kdy si je můžete přijet do restaurace vyzvednout.
Více informací naleznete ZDE
Foto: JB Cysnews