V restauraci Taverna Thessaloniki v Davli se budete cítit jako na dovolené v Řecku

Tavernu THESSALONIKI v Davli otevřel Vladimiros Konstantinos Hraba v roce 2005 jako malý rodinný podnik. Vaří zde tradiční řecká jídla a takzvané mezedes – různé druhy předkrmů. Záměrem je ukázat pestrost, zajímavost řecké kuchyně. Zárukou autentičnosti jídel a atmosféry pravé řecké taverny jsou také dlouholeté zkušenosti majitele taverny, který dlouhou dobu provozoval taverny v Thessaloniki a na ostrově Skiathos. K docílení těchto cílů proto vaří z čerstvých surovin a z produktů, které dováží z Řecka.

Taverna Thessaloniki v Davli

Restaurace se nachází nad základní školou a sportovní halou v Davli. Hostům restaurace je zde k dispozici parkoviště. Vnitřní část nabízí příjemné posezení  a součástí prostoru je i barový pult. Za letních dní většina návštěvníků využívá několik stolů na terase odkud je výhled na řeku Vltavu. Můžete zde také sledovat jak se připravuje gyros.

Taverna Thessaloniki – terasa

Nabídka na jídelním lístku je opravdu pestrá. Zahrnuje mořské, zeleninové i sýrové předkrmy, širokou paletu zeleninových salátů, pokrmy z ryb a mořských plodů, masa na grilu. Na jídelním lístku najdete také bezmasá a dětská jídla. Pokud máte chuť zakončit oběd sladkou tečkou, V nabídce dezertů je také z čeho vybírat.

Interiér restaurace
Interiér restaurace

Při své návštěvě jsme ochutnali silný vývar z jehněcího a kuřecího masa.

 

Jehněčí vývar

Neodolali jsme pestré nabídce rybích pokrmů a protože nás polévka poměrně dost zasytila, rozhodli jsme se pro pražené grundle s pitou a tzatziki. Restovaná jehněčí játra také chutnala skvěle. Nápojový lístek též nabízí bohatý výběr jak řeckých vín, známé  řecké víno s příchutí pryskyřice Retsina zde můžete vybírat ze čtyř druhů, bohatá je nabídka řeckých destilátů, nealkoholické nápoje i domácí limonády, pivo i likéry. My jsme si vybrali víno Retsina Malamatina a jeho výrazná chuť skvěle doplnila pražené grundle.

pražené grundle
Restovaná jehněčí játra

Suroviny, olivové oleje, řecké delikatesy si můžete objednat na e-shopu restaurace a domluvit si termín, kdy si je můžete přijet do restaurace vyzvednout.

 

Více informací naleznete ZDE

O restauraci Taverna Thessaloniki

 

 

 

Foto: JB Cysnews