Švýcarský kulinářský festival v Praze

Ve dnech 28. 9. – 3. 10. 2020 se uskuteční festival Švýcarský podzim v Praze, jehož partnerem je region Dolní Engadin, a během kterého Vám Švýcarsko ve vybraných kavárnách, restauracích a na dalších místech představí své kulinářské speciality a turistické možnosti.

Farmářské trhy na náplavce

V sobotu 3. 10. na Farmářských trzích Náplavce zahrají alphornisté z Dolního Engadinu a poprvé v ČR budete svědky tradiční švýcarské disciplíny – žonglování s vlajkami. Těšit se můžete na stánky s ochutnávkou engadinských specialit– sýrů, uzenini i piva, raclettem od firmy Swiss Cheese, s turistickými informacemi Switzerland Tourism, ubytovacími možnostmi Interhome, sýry, kávou Zermatt Kaffee Rösterei a pálenkou Fassbind. Kromě švýcarské čokolády Lindt a čokoládových sušenek Gottlieber Hüppli zde ochutnáte i pokrmy bistra Kubistro a Bali Cafe Prague.

Po celou dobu konání a na všech místech, kde bude festival probíhat, můžete soutěžit o týdenní pobyt ve Švýcarsku se společností Interhome a další švýcarské ceny.

Městská knihovna v Praze

V neděli 4. 10. se pak můžete vydat za švýcarskou inspirací do Městské knihovny na Mariánském náměstí. Čekají Vás přednášky, film a bohatý výběr materiálů o Švýcarsku i ochutnávky švýcarských produktů. Od 2. do 30. 10. budou v Městské knihovně probíhat také 2 výstavy – v předsálí fotografie z Ticina Ivany Frolíkové a v oddělení časopisů výstava historických plakátů.

Restaurace a kavárny se švýcarskou nabídkou:

  • Bistro Kubistro, náměstí Míru 117/16, Praha 2
  • Kavárna Designum Café, Nerudova ulice 27, Praha 1
  • Bohemian Bistro, Na Kampě 497/3, Praha 1
  • Kavárna Kočičí, Křižíkova 22, Praha 8
  • Bali Cafe Prague, Čelakovského sady 434/8, Praha 2
  • Hotel Leonardo, Karoliny Světlé 323/27, Praha

Více informací naleznete ZDE

 

Švýcarské dny v Praze přinesou zajímavá témata a poslechnout si můžete i alphornisty