Středověkou restauraci můžete navštívit kousek od Prahy v Ořechu

Za hranicemi Prahy v obci Ořech můžete navštívit středověkou restauraci Rapír. Hned po vstupu máte pocit, že jste se vrátili o několik století zpět. Rozhlížíte se po interiéru, který zdobí velké nástěnné malby, zbraně a rytířské brnění.

Restaurace Rapír – katovna

Kromě restaurace o kapacitě 55 míst je k dispozici dalších 32 míst ve sklepení. Restaurace je klimatizována. Posedět nad číší vína můžete také v katovně nebo za příznivého počasí v letní zahrádce.Nabídka na jídelním lístku zahrnuje studené i teplé předkrmy, pokrmy z ryb, drůbeže, zvěřiny, vepřového a hovězího masa. Vybrat si můžete také z několika zeleninových salátů. Ceny jídel se pohybují okolo 200-300 Kč.



My jsme si při své návštěvě vybrali jako předkrm papričky (feferonky plněné tvarohovým krémem a bazalko-česnekové pesto) a překvapilo nás, že tvarohový krém zjemnil pikantní feferonky a pokrm nebyl příliš ostrý. Jako hlavní jídlo jsme zvolili losos francouzských kuchařů s rozmarýnovou omáčkou s pečenými brambory a candát pečený na restované zelenině. Oba rybý pokrmy byly připraveny velmi chutně. Řecký salát a sklenka bílého vína jídlo skvěle doplnily.

Vybírat je možné i z denní nabídky, která zahrnuje tradiční jídla a několik druhů polévek. Bohatá je nabídka nealkoholických nápojů, domácích limonád, a široký výběr vín.

  • Prostředí: Příjemné, stylové
  • Obsluha: Ochotná, vstřícná
  • Sociální zařízení: čisté
  • Bezbariérový přístup: ano
  • Pro hosty restaurace je k dispozici parkoviště

Adresa:
Baarovo nám. 20, Ořech

Spojeni autobus z Prahy:

ze stanice metra B Luka – autobus 352 nebo 301

Otevírací doba
Po – zavřeno
Út – So 11:00 – 22:00 hod.
Ne 11:00 – 21:00 hod.

 

Webové stránky restaurace : www.rapir.cz