Na šnečí speciality do Komárova


Restaurace „U Šneka“ v Komárově neskrývá pod svým názvem slovní nadsázku. Restaurace nabízí šnečí speciality na několik způsobů.

Podávaní šneci se chovají na soukromé farmě Tmaň, která se nachází v oblasti Český kras. Šneky připraví kuchaři, kteří byli proškoleni v renomované restauraci v Itálii jménem ,,Lumaca”, což je italský název pro šneka.

Restaurace U šneka – šnečí rizoto

Restaurace U šneka

Můžete zde ochutnat šneky na burgunský způsob s ochuceným máslem na několik způsobů. Další úprava je s těstovinou, kde jsou použita sušená rajčata, hříbky a šalotka. My jsme si vybrali šnečí špíz s bylinkovou omáčkou. Šneci zabalení ve slanině se podávají na jehle proložené cuketou, cibulí a paprikou. Špíz je podáván s opečenou francouzskou bageto a bylinkovou omáčkou.

Adresa:

RESTAURACE “U ŠNEKA”

Pod Chlumem 106,

267 62 Komárov

 

Otevírací doba

Po: 11:00 – 21:00

Út: 11:00 – 21:00

St: 11:00 – 21:00

Čt: 11:00 – 21:00

Pá: 11:00 – 23:00

So: 12:00 – 23:00

Ne: 12:00 – 21:00

Webové stránky restaurace : http://www.usneka-komarov.cz/

Příprava šneků

Šnečí maso je chutné, jemné a pro lidský organismus velmi prospěšné. Má vysokou výživovou hodnotu.

Vyčištěné  šneky vhodíme  do vroucí vody. Po uvedení do varu vaříme 4 minuty. Po vychladnutí vyndáme maso nožem z ulit, očistíme odstraněním vnitřností. Očištěné maso ponoříme do studené silně osolené vody. Po 15 minutách vyjmeme a  omyjeme ve studené vodě.