Rožnově si můžete pochutnat na Menu 750

 


Domácí škvarky zalité do sádla, valašská polévka, hovězí s povidlovou omáčkou, ovčí sýr s paprikou, medailonky se zapékanými haluškami nebo třeba jáhly s medem. I takové speciality si můžete dopřát v rámci speciálního „Menu 750“, které pro vás připravili mistři kuchaři v rožnovských restauracích při příležitosti celoročních oslav 750 let města. 

 

Rožnov pod Radhoštěm slaví průběžně po celý rok 2017 750 let města. Kromě několika desítek akcí, koncertů či vystoupení, se přidávají k oslavám také rožnovské hotely a restaurace. „Ty připravily speciální nabídku s jednotným názvem Menu 750. V něm najdou domácí ale také turisté pokrmy z kvalitních a našich regionálních surovin, které jsou teď tolik žádané,“ představuje myšlenku menu 750 rožnovský destinační manažer Marek Havran. V rožnovských restauracích se tak můžete setkat třeba se čtyřchodovým Menu 750 v hotelu AGH nedaleko náměstí, ve kterém ochutnáte například domácí škvarky zalité do sádla, valašskou polévku z kyselého zelí, uzeného masa a bílých fazolí, hovězí vařenou květovou špičku s povidlovou omáčkou a mandlovými kroketami či dezert v podobě jablečného závinu se sorbetem ze zelených jablek a vanilkovou smetanou.

Menu odkazující na oslavy 750 let města vytvořil také hotel Energetic. „Připravili jsme hned dvě varianty, a to tříchodové základní meníčko a jeho rozšířenější variantu o pěti chodech. Můžeme tedy pozvat třeba na ovčí sýr s paprikou a kmínovými tousty, grilované medailonky z vepřové panenky s pohankou a zapékanými haluškami nebo jáhly s medem a skořicí,“ představuje výroční menu ředitel Wellness resortu Energetic Jaroslav Jurek.

Kompletní nabídku Menu 750 najdete na webu oslav www.roznov750.cz v záložce „Jídelní menu 750“, kde také najdete kontakty pro případ zájmu přidat se mezi restaurace, které speciální menu nabízejí.