V restauraci Myslivna ochutnáte rybí speciality

Kapří speciality v restauraci hotelu Myslivna

Hotel Myslivna

Při návštěvě města Třeboně jsme samozřejmě chtěli ochutnat nějaký pokrm připravený z tradičního kapra.Vybrali jsme si restauraci hotelu Myslivna v historické části města. Tento hotel, ač stojí na místě bývalé Schwarzenberské věznice, pozdější obecní šatlavy založené roku 1673 hosta osloví velmi příjemným prostředím. Interiér restaurace je rozdělen na tři části :  

Restaurace Hubert

je vyzdobená loveckými trofejemi z místních honiteb.

Hotel Myslivna Třeboň. Restaurace Hubert

Restaurace Krčín

zde si můžete na stěně prohlédnout sladkovodní ryby a uvidíte zde také sochu Jakuba Krčína.

Hotel Myslivna Třeboň. Restaurace Krčín

Krčma regenta Krčína

nabízí posezení na letní terase s celoročním provozem.

Nabídka jídel je zaměřena na zvěřinové speciality ze zvěřiny místních honiteb i staročeské pochoutky z čerstvých ryb třeboňských rybníků. Na jídelním lístku najdete také dětská jídla, pokrmy z drůbeže, vepřového masa a saláty.



My jsme si vybrali výbornou rožmberskou rybí polévku s krutony, kapra na kmíně a kapra se šalvějovou omáčkou a šťouchané brambory. Obě jídla byla velmi chutná, kapr se šalvějovou omáčkou překvapil zajímavou, netradiční chutí.

 

Hotel Myslivna. Kapr se šalvějovou omáčkou, šťouchané brambory
  • Prostředí příjemné
  • Obsluha vstřícná
  • Sociální zařízení čisté odpovídá standardu

 

  • Hotel Myslivna. Restaurace Krčín

Adresa:

Rožmberská 33/I

379 01 Třeboň

 

Otevírací doba:

Pondělí – Neděle  11:00 – 22:00

 

Webové stránky: www.myslivna.com

 


Třeboň

(německy Wittingau, tj. „Wittingův či Vítkův Luh“, latinsky Trebonis) je město v okrese Jindřichův Hradec v Jihočeském kraji, 22 km východně od Českých Budějovic, v Třeboňské pánvi na Zlaté stoce mezi rybníky Svět a Rožmberk.

Počátky města sahají do poloviny 12. století, kdy v místě vznikl dvorec a poté osada. Kolem roku 1280 je připomínán farní kostel je v Třeboni (Witingenowe). Statut města Třeboň získala v roce 1341 a v letech 1376 a 1378 tzv. právo měst královských a výsadu na dovoz soli. Původně byla v držení Vítkovců (Vítek z Prčic), v roce 1366 přešla pod záštitu bratrů z Rožmberka a získala svůj český název. V roce 1367 čtyři rožmberští bratři založili v Třeboni augustiniánský klášter, který se stal střediskem vzdělanosti celé oblasti (zrušil jej až císař Josef II. k roku 1785, klášterní prostory pak připadly třeboňskému vikariátu). Knížecí pivovar v Třeboni byl založen roku 1379. Ke konci 14. století bylo kolem města postaveno opevnění hradbami a příkopem, které se osvědčilo v husitských válkách, a proměnilo Třeboň v nedobytnou pevnost, schopnou odolat mnohým útokům.

Roku 1660 se panství Třeboň stalo majetkem knížecího rodu Schwarzenbergů, kteří je spravovali až do první pozemkové reformy z roku 1919 (zámek až do roku 1940, respektive 1948). Roku 1779 zde byl zřízen katolický vikariát, který existoval až do roku 1952. V polovině 19. století učitel Václav Hucek a jeho dcera Berta zde při rašeliništi založili první slatinné lázně v těsné blízkosti Zlaté stoky. Prezident republiky T.G. Masaryk navštívil město oficiálně dvakrát, v roce 1919 a 1925.

Zdroj: Wikipedie