V restauraci DECO v Modřanech si vychutnáte chorvatskou gastronomii

Kousek od zastávky Praha – Modřany se nachází nenápadná restaurace DECO, která nabízí speciality chorvatské kuchyně a to především nabídka ryb.

Restaurace

Prostor kde se budete stravovat  není velký, avšak prostředí je útulné a příjemné.  K  dispozici je prostorný oddělený salonek pro rodinné oslavy a jiné akce. Od pondělí do pátku nabízí restaurace cenově výhodné polední menu. A dále na jídelním lístku naleznete speciální lanýžové menu. V nabídce jsou studené a teplé předkrmy, těstoviny, rizota i masa připravovaná na grilu a samozřejmě ryby. Prohlíželi jsme si fotografie navozující atmosféru Chorvatska a všimli jsme si i certifikátu a ocenění dvěma zlatými lvy. Certifikát restaurace obdržela od společnosti Top Life Czech. Ta sestavuje seznam nejlepších pražských restaurací.

Nabídka ryb

U vchodu v chladící vitríně si můžete vybrat  rybu, kterou vám kuchař připraví. Nabídka ryb a pokrmů z ryb a plodů moře je velmi široká  a zahrnuje například chorvatskou ropušnici (škarpinu), zubatec, Pražmu, mořského vlka. My jsme si vybrali z polévek rybí Čorbu a jako hlavní jídlo kambalu s přílohou mangold blitva s brambory a grilovanou zeleninou.Kambala patří do řádu platýsů. Má jemné bílé maso.




Nabídka ryb



Booking.com

 

Předkrm a hlavní jídlo

 Nejprve se naše chuťové buňky naladily. Následovala velmi chutná a sytá polévka.  Potom číšník přímo před námi na servírovacím stolku kambalu vykostil a rozdělil porce na talíře. Během přípravy jsme se dozvěděli i informace o pokrmu a jeho přípravě. Jídlo bylo výborně upraveno. Ze široké nabídky chorvatských vín jsme si nechali doporučit bílé polosuché víno Žlahtina „Zlatna“ z ostrova Krk. Bylo výborně a doplnilo chutný rybí pokrm. Vybírat však můžete  také z českých, italských či francouzských vín a nealkoholických nápojů.

Kambala – restaurace DECO
  • Prostředí: příjemné
  • Obsluha: Velmi vstřícná a ochotná
  • Sociální zařízení: Čisté, standardní
  • Nabídka pokrmů: bohatá
 Před návštěvou restaurace doporučujeme předem rezervaci.

Adresa:

  • Komořanská 15
  • Praha 4 – Modřany

Otevírací doba:

  • Pondělí – Sobota 11:30 – 23:00
  • Neděle 11:00 – 16:00

Webové stránky:

http://www.decorestaurace.cz



Booking.com