Restaurace Makakiko Nový Smíchov – running sushi


Restaurace Makakiko v OC Nový Smíchov

nabízí speciality zejména japonské kuchyně – sushi, maki, sashimi, bento, apod. Můžete si zde  však pochutnat i na jídle korejském, čínském či thajském. Obsluha Vás usadí ke stolku, objednáte si nápoj  a  potom už si vybíráte  jídla z talířků a misek na běžících pásech. Na spodním pásu přijíždějí jídla studená a na horním pásu teplá. Nabídka zahrnuje také polévku, dezerty, saláty a ovoce.

Kromě toho si můžete objednat  obložené talíře a jiné speciální menu podle aktuální nabídky.

Makakiko OC Nový Smíchov

CENY:

Oběd 11:00 – 17:00 (pondělí – čtvrtek)

338 Kč / dospělý

218 Kč / děti do 8 let

Oběd 11:00 – 17:00 (pátek – neděle a státní svátek)

368 Kč / dospělý

218 Kč / děti do 8 let

Večeře 17:00 – 22:00 (pondělí – čtvrtek)

418 Kč / dospělý

218 Kč / děti do 8 let

Večeře 17:00 – 22:00 (pátek – neděle a státní svátek)

438 Kč / dospělý

218 Kč / děti do 8 let

 

Otevírací doba:

OTEVŘENO DENNĚ

10:00 – 23:00

 

Adresa:

MAKAKIKO

3.NP – 321

PLZEŇSKÁ 8

PRAHA 5

 

Webové stránky restaurace : http://makakiko.cz

Suši (sushi) je jedno z nejznámějších jídel japonské kuchyně. Většinou si pod tímto pojmem představíme syrové rybí maso s rýží, ale suši je především vařená rýže spojená se speciální sladkokyselou omáčkou sušinoko. Slovo suši v doslovném překladu z japonštiny znamená „kyselá rýže“.

Maki sushi jsou nejoblíbenějším druhem sushi rolek. Tato rolka je plněná nejčastěji sushi rýží, rybou a zeleninou a z vnější strany obalená v mořské řase nori.

Sashimi je syrové rybí maso nakrájené na kousky a servírované bez rýže. Plátky sashimi bývají podávány s wasabi a sójovou omáčkou. Další ingrediencí je bílá ředkev nakrájená na velmi jemné proužky se sushi. Nejvíce používanou rybou na sashimi je tuňák.

Bentó je jídlo v krabičce zvané bentóbako. V krabičkách s přihrádkami je obvykle rýže, maso nebo ryby, nakládaná zelenina, sójová omáčka a další přísady.