PENNY startuje rok 2024 velkorysou slevou, která dovolí domácnostem doplnit zásoby

Řetězec PENNY startuje rok 2024 významným snížením cen. V prvním lednovém týdnu poskytne zákazníkům 10% slevu na kompletní sortiment. Domácnosti tak mohou rychle a výhodně doplnit zásoby, které vyčerpaly v době svátků na konci loňského roku.

PENNY poskytuje 10% slevu

Ve více než 410 prodejnách PENNY po celém Česku se dá „velký nákup“ začátkem roku pořídit skutečně výhodně. Od úterý 2. 1. do neděle 7. 1. PENNY poskytuje 10% slevu na kompletní sortiment potravin i drogerie. Sleva se vztahuje na nezlevněné, ale i akční položky a již zlevněné zboží. Zákazníci ji mohou uplatnit u pokladny po předložení zákaznické karty (digitální, nebo plastové) a speciálního kuponu, který je k dispozici v akčním letáku, na internetových stránkách, nebo v PENNY aplikaci. Maximální částka nákupu, na kterou lze slevu využít, činí 5 000 Kč.

„Ledničky a spíže v českých domácnostech se v průběhu svátků z velké části vyprázdnily. Navíc hodně lidí chce po předešlých výdajích za vánoční dárky spíš šetřit. Proto jsme se rozhodli vyjít zákazníkům vstříc a slevu zavádíme průřezově na celý sortiment,“ uvedl Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu PENNY. Připomněl, že ti, kteří zákaznickou kartu nemají, o ni mohou bez jakékoli registrace požádat na pokladnách a následně se okamžitě zapojit do akce. „Mechanismus je velmi jednoduchý a slevu díky tomu může využít skutečně každý, kdo má zájem,“ dodal Vít Vojtěch.

Zohlednění změny sazeb DPH

Již koncem prosince přitom v PENNY přeceňovali všechny nabízené produkty tak, aby zohlednili změny sazeb DPH, které platí od začátku roku 2024. Aktuální desetiprocentní sleva se tak již vypočítává z nových regálových cen, kde je u všech potravin snížena sazby DPH z dosavadních 15 % na 12 %.

PENNY tak plynule navazuje na prosincovou aktivitu, v níž s měsíčním předstihem reagoval na snížení DPH u potravin. Po celý prosinec tak nakupujícím u pokladen započítávali slevu na produkty, kterých s nižší DPH týká.