Ochucené paštiky od Hamé

Ochucené paštiky od Hamé přináší do trvanlivého segmentu pestrou symfonii chutí. Masové paštiky s příchutěmi známe – ale především jako chlazené produkty, které v lednici vydrží jen pár dnů. Hamé přichází na trh se zbrusu novou řadou trvanlivých ochucených paštik, upravených sterilizací. Vstupuje tak do rychle rostoucího segmentu výrobků s pěti zajímavými chutěmi: s brusinkami, uzeným masem, zeleným pepřem, mandlemi a s bylinkami. 

„Ochucené paštiky jsou čím dál oblíbenější, a proto jsme přišli s balením, které umožňuje mít je kdykoliv po ruce. Na rozdíl od chlazených produktů mají díky sterilizaci, kterou používaly už naše babičky, trvanlivost 36 měsíců. Uchovávat je můžete při pokojové teplotě,“ vysvětluje Alice Feixová, produktová manažerka značky Hamé patřící do společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko. Ochucené paštiky od Hamé tak lze mít připravené a využít například v nadcházejícím čase rodinných a svátečních setkání – třeba na jednohubky nebo obložené chlebíčky. 

Ochucené paštiky

V brusinkové paštice samozřejmě hraje hlavní chuťovou roli právě brusinka, respektive klikva. V paštice s uzeným masem je to vepřové uzené maso, v paštice se zeleným pepřem vás na jazyku potěší výraznější chuť tohoto exotického koření, paštika s mandlemi nabízí lahodnou kombinaci jemného masa a mandlí a v bylinkové variantě hrají hlavní roli tymián, saturejka, bazalka, rozmarýn, šalvěj, oregano, fenykl, anýz, koriandr a majoránka.

Doporučená regálová cena je 41,90 Kč a paštiky najdete ve většině obchodních řetězců i e-shopů s potravinami. 

Hamé Babice

Paštiky se vyrábí v závodě Hamé Babice, který letos spustil klíčový projekt na úsporu vody. Díky její recyklaci se zde při sterilizaci paštik i dalších produktů ročně ušetří přes 300 milionů litrů této vzácné tekutiny. Recyklací tepla se také každý rok uspoří zhruba 5 000 MWh energie a 1 000 tun CO2. Střecha budovy, v níž je projekt umístěn, navíc nese fotovoltaické panely, a provoz celé technologie je proto energeticky neutrální.