IKA/Kulinářská olympiáda ve Stuttgartu přivítá více než 2 000 kuchařů

IKA / Kulinářská olympiáda: Německá asociace kuchařů e.V. (VKD), hlavní město spolkové země Messe Stuttgart a DEHOGA Bádensko-Württembersko pozvali do Stuttgartu některé z nejlepších světových kuchařů.

IKA / kulinářská olympiáda

IKA / Kulinářská olympiáda jsou největší a nejstarší kulinářskou soutěží na světě, a proto má v oboru velmi ceněné postavení – nejen v Německu, ale také v mezinárodním měřítku. Jako organizátor, VKD a jeho partneři, Messe Stuttgart a DEHOGA Badensko-Württembergsko rádi uvítají ve Stuttgartu více než 2 000 kuchařů.

Spolková země Bádensko-Württembersko, proslulá jako gurmánská oblast, úspěšně přidala další lákadlo  do svého harmonogramu akcí: od 14. do 19. února 2020 poprvé bude hostit IKA / kulinářskou olympiádu společně s INTERGASTRA, předním veletrhem zaměřeným na hotelnictví a stravování. Tento německý region je hrdý na to, že přilákal IKA / kulinářské olympijské hry do Stuttgartu ve spolupráci s iniciátorem a organizátorem akce VKD a jeho partnery, Messe Stuttgart a DEHOGA Badensko- Württembersko. Koneckonců, je to přirozené neboť právě v  bádensko-württembergerské oblasti naleznete více restaurací Michelin a Gault-Millau než ve kterákoli jiné spolkové zemi.

 

Photo: IKA/Culinary Olympics

 

Messe Stuttgart

Messe Stuttgart se vyznačuje skvělou dopravní dostupností:  nachází se v blízkosti letiště a je proto dobře dostupné i pro zahraniční návštěvníky. Na výstaviště se snadno dostanete vlakem nebo autem. Messe Stuttgart o celkové ploše 120 000 m² je ideálním místem pro podobné akce. IKA / kulinářská olympiáda využívá přednosti tohoto multifunkčního zařízení a nejmodernějšího vybavení  v areálu výstaviště. Ulrich Kromer von Baerle, generální ředitel Messe Stuttgart, zdůrazňuje výhody Internationales Congresscenter Stuttgart (ICS) jako místa konání  IKA / Kulinářské olympiády:“S ICS nabízíme úžasnou arénu, která může pořádat soutěže i restaurace pod jednou střechou. To znamená, že na IKA / Kulinářské olympiádě budou mít všechny týmy snadný přístup“ Podle něj je dalším milníkem, že se poprvé uskuteční Mezinárodní výstava kulinářského umění (IKA) ve spojení s INTERGASTRA . „INTERGASTRA je jedním z předních veletrhů v oboru a nabízí tak ideální scénu pro IKA / kulinářskou olympiádu,“ uzavírá Kromer von Baerle. Tvrdí, že s více než 1 400 vystavovateli  přední veletrh zaměřený na hotelový a stravovací průmysl, který představuje nejnovější produkty a zajímavé podnikatelské nápady, v průběhu let zaznamenal velmi dobrý vývoj;.

 

Photo: Fairground Stuttgart

Očekává se přes 100 000 návštěvníků a IKA / kulinářská olympiáda má příležitost představit se široké odborné veřejnosti. Richard Beck, prezident německého svazu kuchařů, VKD, který akci propaguje a organizuje, podporuje nové místo konání ve Stuttgartu. „S Messe Stuttgart a DEHOGA Badensko-Württembersko máme dva silné partnery na naší straně, aby se 25. ročník IKA / Kulinářské olympiády stal mezinárodním úspěchem,“ říká Beck. Chceme zanechat co nejlepší dojem u našich zahraničních návštěvníků, “zdůrazňuje Beck.

DEHOGA Baden-Württemberg,  je potěšena,  že v roce 2020 se na Výstavišti Stuttgart poprvé uskuteční  IKA / kulinářská olympiáda. „Považujeme to za důležité vylepšení našeho úspěšného odborného veletrhu. IKA / kulinářská olympiáda pozitivně ovlivní atmosféru INTERGASTRA. Těšíme se na tuto skvělou událost; a proto aktivně podporujeme organizaci a pořádání IKA / kulinářské olympiády ve Stuttgartu, “říká Fritz Engelhardt, prezident sdružení DEHOGA. Sdružení pomáhá se zajištěním ubytování a vybavením kuchyní. „Podařilo se nám zapojit federální státní školy v oboru hotelnictví a stravování,“ vysvětluje Engelhardt. „Ve svých školních kuchyních se juniorské národní týmy připravují na své soutěže.“ Učni z odborných škol spolkového státu budou také částečně zodpovědní za službu na IKA / Kulinářské olympiádě. Pro učně je to jistě vynikající zkušenost účastnit se takové události a podílet se na ní.“

Více informací naleznete ZDE