
Při návštěvě areálu Žlutých lázní jsme našly stánek s názvem Bamboly chips. To nás zaujalo, a tedy jsme neodolali a ochutnali.
Jak chutnají Bamboly chips
Chutné a osmažené brambory s vynikající omáčkou nás potěšily a současně jsme si i pochutnali. Není to jen brambora, je to jídlo s historii. A když dodržíte postup, výsledek se dostaví. Je důležité nejen se dobře najíst, ale i mít chuť se vrátit. To znamená jíst kvalitní jídlo z kterého máte energii, radost a potěšení. To vše tyto belgické hranolky splňují. A především jsou velmi dobře stravitelné.
Naše dobrodružství začíná již v dětství, kdy nám babičky pekly brambory a podávaly je se solí a máslem. Po cestování Evropou jsme se rozhodli přinést do Čech jedinečný koncept s Belgickou tradicí. Základem našeho úspěchu jsou čerstvé brambory upravované těsně před podáváním. Námi vybraná a používaná speciální odrůda brambor má vlastnosti jako je kompaktnost a silná chuť, která jí činí jedinečnou. Belgický olej byl ověřený miliony zákazníků a dodává bramborám tu skvělou chuť. |
Navíc neskutečně velký výběr omáček Vás láká ochutnat další tyto brambory alias Bamboly. Od sýrové přes pikantní si vybere každý a množství a rozmanitost nabídky je velká.
Historie Bamboly
Název brambory vznikly zkomolením staročeského slova Bamboly, starého označení pro hlízy brambor. První zmínka o bambolech v českých zemích je z roku 1623, kdy byly podávány na stole Viléma Slavaty.
Ve větším měřítku se bamboly v Čechách začaly pěstovat a používat jako potraviny od druhé poloviny 18.století v souvislosti s Pruskými válkami.