Williams bude ve Španělsku v FP 1  řídit  záložní pilot Mercedesu De Vries

Záložní pilot Mercedesu Nyck de Vries zažije svůj víkendový debut ve Formuli 1, když bude plnit řidičské povinnosti pro Williams v prvním tréninku na Velké ceně Španělska.Sedmadvacetiletý nizozemský pilot , který je úřadujícím mistrem světa Formule E, si vypůjčí FW44 Alexe Albona na 60minutovou jízdu na okruhu Circuit de Barcelona-Catalunya.

De Vries sdílí roli záložního pilota Mercedesu se Stoffelem Vandoornem a již dříve testoval stroje F1, když jel se Stříbrnými šípy v loňském posezónním testu Grand Prix Abú Dhabí.Jeho vystoupení za Williams naplňuje jedno ze dvou povinných setkání s mladými jezdci britského týmu, což je nové pravidlo zavedené pro letošní sezónu.

Williams říká, že De Vries „pomůže týmu v přípravné práci před kvalifikací a Grand Prix“.

„Těšíme se, že budeme mít Nycka de Vriese ve voze pro FP1, protože je vždy dobré pracovat s novým jezdcem a získat nový názor na silné a slabé stránky vozu,“ řekl ředitel výkonu vozu Dave Robson.“Nyckovy zkušenosti a profesionalita budou v pátek klíčové, protože dokončí některé klíčové inženýrské testy v FP1, než předá auto zpět Alexovi pro FP2.“

Sportovní ředitel Sven Smeets dodal:

„Těším se, že Nycka uvidím připojit se k týmu pro FP1 na Velké ceně Španělska. Protože je to velmi talentovaný a zkušený pilot, nepochybuji o tom, že maximalizuje svůj čas ve FW44 a podá týmu silný a schopný výkon.

De Vries řekl:

„Nejprve bych opravdu rád poděkoval Williamsu za příležitost startovat v FP1. Je pro mě skvělé poznat tým a řídit FW44 a také se dostat na trať během víkendu Formule 1.„Příprava na test zatím probíhá dobře a tým mě neuvěřitelně podporoval. Velmi se teď těším na novou zkušenost ve Španělsku.“

První trénink na Velkou cenu Španělska se jede v pátek ve 14:00 místního času.

 

 

 

 

Zdroj: Formula 1

Foto: Cysnews