Vyhlídky týmu  BWT ALPINE F1 na Velkou cenu Spojených států

Piloti Esteban Ocon a Fernando Alonso a šéf týmu Otmar Szafnauer sdílejí své myšlenky před devatenáctým závodem sezóny v Austinu.

OTMAR SZAFNAUER:

„Vždycky je skvělé, když závodíme ve Spojených státech – pro mě na domácím trávníku – zvláště v Austinu, který je mezi mnoha z nás ve Formuli 1 oblíbený. Je to velmi náročný závodní okruh, který obvykle přináší dobré závodění s rychlým prvním sektorem. dlouhá, zadní rovinka a několik pomalých zatáček ke konci, což přináší určité příležitosti k předjíždění. Dali jsme do auta novou podlahu pro Singapur a Japonsko a fungovalo to podle očekávání. Zlepšení jsme viděli zejména na Suzuce, což je konvenčnější okruh než Marina Bay, a byli jsme spokojeni s tím, jak to fungovalo, což je dobrým znamením pro budoucí závody. Pro Austin přinášíme malou úpravu vnější části upravené podlahy, což je naše poslední aktualizace roku.“

 

ESTEBAN OCON:

„COTA je jako vzrušující jízda na horské dráze pro pilota i stroj, která obojí skutečně otestuje. Okruh můžete rozdělit na dvě části s velmi rychlou sekcí na začátku, před zatáčkou 11 jedete přímo Pak po dlouhé rovince míjíme ikonickou vyhlídkovou věž a řešíme kombinaci technicky nízkorychlostních zatáček do konce kola. Je to rychlé a plynulé, ale také hrbolaté, což je velká výzva. Tato trať se mi líbí a těším se, až se tam vrátím.“

FERNANDO ALONSO:

„Je to dobrý okruh, na kterém se dá závodit. Obvykle poskytuje vzrušující závodění a jsou zde příležitosti k předjíždění. Vždy jsem rád přijížděl do Ameriky kvůli motoristickému sportu. V letošní sezóně už jsme tam měli jeden závod v Miami a příští rok se pojedou tři Velké ceny. Okruh v Austinu má dobrou kombinaci rovinek a zatáček a má spoustu zvlnění a prudkých zatáček. Sektor 1 je obzvláště zajímavý, ale je také skutečnou výzvou. Fanoušci si tento sport opravdu zamilovali a máme zaručenou skvělou atmosféru s plnými tribunami.“

Velká cena Spojených států

  • Fernando Alonso vedl své vůbec první kolo Formule 1 v Malajsii v roce 2003, o více než 19 let později vedl kolo ve Velké ceně Japonska 2022.
  • Fernando skončil na stupních vítězů na okruhu Circuit of the Americas v jeho inauguračním závodě v roce 2012. K dnešnímu dni je to jeho nejlepší umístění na trati.
  • Rok 2016 je jedinou sezónou, kdy byl Esteban Ocon na dráze vyřazen týmovým kolegou.
  • Od úvodní Grand Prix v roce 2012 vyhrálo na trati pouze pět pilotů.
  • Estebanovo nejlepší umístění v Austinu je šesté místo v roce 2017.
  • Velká cena Spojených států 2012 byla také první, kdy Lewis Hamilton, Sebastian Vettel a Fernando společně skončili na stupních vítězů.
  • Vozy s pohonem Renault mají v Austinu jedno vítězství, sedm umístění na stupních vítězů, dvě pole position a 226 bodů.
  • Dvanáct startů pro vozy Renault/Alpine v COTA.

Zdroj: BWT Alpine F1 Team

 

Formule 1 – ARAMCO USA GRAND PRIX 21.- 23.10.2022