Velká cena Rakouska – páteční kvalifikace – tým MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM

Náročná kvalifikace pro MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM se dvěma nehodami ve 3. kvalifikaci – ale povzbuzující tempo je dobrým znamením pro víkendové závody

  • Pokračování pokroku v Silverstone, W13 dnes předvedlo konkurenceschopný výkon v jediném kole s oběma piloty ve Spielbergu.
  • Lewis byl na cestě ke zlepšení svého času na kolo v Q3, když při nájezdu do sedmé zatáčky ztratil přítlak na zadní část vozu a havaroval.
  • Po červené vlajce po Lewisově nehodě se George chystal zlepšit svůj čas, když při vjezdu do zatáčky deset ztratil také zadní část vozu poté, co byla najel na výjezdový obrubník zatáčky devět.
  • Přestože ani jedna startovní pozice neodráží plný potenciál vozu a na opravě obou strojů je před námi ještě hodně práce, tým je optimistický, že dokážeme zajistit vysokou rychlost jak ve sprintu, tak v Grand Prix.
2022 Austrian Grand Prix, Friday – Steve Etherington

GEORGE RUSSELL

Myslím, že to byla naše nejlepší kvalifikace v roce z hlediska čistého tempa – a nejhorší z hlediska výsledku. Takové závodění někdy může být. Dnes odpoledne jsem mohl být na P4 a ve svém  kole jsem byl o jednu desetinu výš a  šel jsem do toho naplno, protože jsem si myslel, že je šance na P3. Fyzicky se cítím dobře, ale mám obavy o auto. Doufám, že se nám to podaří opravit. Pokud jde o výkon, existují pozitivní signály. Přinesli jsme do auta nějaké věci a výklad některých pravidel nám asi taky vyhovoval. Lewis dnes odvedl fenomenální práci a naprosto létal. Možná jsem šel trochu špatným směrem v nastavení pro kvalifikaci; ale doufám, že to bude dobré v závodě. Obvykle máme lepší závodní tempo než jedno kolo, takže doufejme, že zítra to vynahradíme.

2022 Austrian Grand Prix, Friday – Steve Etherington

LEWIS HAMILTON

Nakonec jsem ze sebe neuvěřitelně zklamaný  a velmi mne to mrzí. Všichni tak tvrdě pracovali, aby auto dali dohromady – a já ho nikdy nevracím rád poškozené. Nemám teď odpověď na to, co se stalo. V sedmé zatáčce jsem ztratil zadní část vozu a bylo to. Byl jsem povzbuzen, když jsem viděl náš výkon. Myslím, že jsme bojovali o start v první trojce – a nečekali jsme, že budeme tak blízko. To je pro tým velké pozitivum. Odstartuji docela daleko a nejsem si jistý, co je odtud možné. Zítra nás čeká Sprint a v neděli závod; doufám, že zítra doženu ztracený čas.

2022 Austrian Grand Prix, Friday – Jiri Krenek

ANDREW SHOVLIN

Frustrující konec toho, co vypadalo jako slušná kvalifikace. Auto fungovalo dobře a první trénink byl nabitý a produktivní. Bilance byla v tomto tréninku docela dobrá, což je užitečné pouze hodinu před kvalifikací k vyřešení nastavení. V kvalifikaci jsme trochu upravili rovnováhu a zajížděli jsme solidní kola, když oba piloti během chvilky skončili v bariéře. Zítra jsme se snažili dostat auta na startovní rošt. Jeho rozsah stále posuzujeme, ale obě nehody způsobily poškození několika stejných komponentů na každém voze, což je z hlediska náhradních dílů poměrně obtížné. Uděláme, co bude v našich silách, abychom zajistili, že obě auta budou soutěžit. Pokud má tento mrak stříbrný okraj, pak je to to, že Sprint nám dává určitou příležitost postoupit na rošt před hlavním závodem. Na dosažení tohoto cíle budeme tvrdě pracovat.

2022 Austrian Grand Prix, Friday – Jiri Krenek

 

Zdroj: MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM

 

Formule 1 – Rolex Grosser Preis von Österreich 8.-10.7. 2022