Velká cena Holandska – nedělní závod – Tým Alpine F1

Tým ALPINE F1 získává dvojnásobek bodů v neuvěřitelné atmosféře HEINEKEN DUTCH GRAND PRIX. Fernando Alonso dokončil závod na šesté pozici, po dechberoucím předjížděcím manévru na Carlose Sainze, zatímco Esteban Ocon dojel devátý.

Závod se rozeběhl za slunečného počasí, Fernando se rozjel, aby minul Estebana a Antonia Giovinazzim v zatáčce 3. Dvojice Alpine pak držela postavení až do jejich jediné zastávky v boxech, kdy přezuli z měkké sady pneumatik na střední.

Fernando a Esteban následně zvládli pneumatiky a tempo, aby se pohodlně udrželi v první desítce. Esteban ztratil jednu pozici po útoku Sergia Pereze, startujícího  z pitu a skončil na devátém místě, což je jeho čtvrté po sobě jdoucí bodování. Fernando zacelil mezeru na Carlose Sainze z týmu Ferrari  v závěrečných fázích závodu.

Tým Alpine F1 zůstává na pátém místě v šampionátu konstruktérů a nyní míří do Monzy s cílem získat ještě více bodů.

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521. Dutch Grand Prix, Sunday 5th September 2021. Zandvoort, Netherlands.

ESTEBAN OCON, Startoval z P8,  dokončil na  P9:

„Byl to rušný závod za volantem a jsem rád, že jsem dnes získal body. Začátek byl docela nabitý, ale souboje jsem si užil. Zřejmě jsme měli tempo, abychom se dostali o jednu nebo dvě pozice výše, ale v některých situacích, jako jsou modré vlajky, jsme v klíčových chvílích takové štěstí neměli. Jako tým jsme však celý víkend předváděli dobré tempo a můžeme s tím být spokojeni. Je to důležitý bod pro mistrovství konstruktérů a my se přesouváme do Monzy s cílem zopakovat to samé. Loni jsme tam byli konkurenceschopní a cílem je získat další body. “

Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team A521. Dutch Grand Prix, Sunday 5th September 2021. Zandvoort, Netherlands.

FERNANDO ALONSO, startoval z P9, dojel na P6:

„Byl to pro nás dobrý víkend. S šestou pozicí jsme získali pár slušných bodů a myslel jsem si, že jsme byli celý víkend konkurenceschopní. Měli jsme dobrý start, ale v zatáčce jedna a dvě to bylo velmi těsné a já musel vyběhnout, abych se vyhnul nárazům do aut kolem mě. Poté jsme se dostali v dobrém rytmu a předvedli solidní závod. Předjíždění Carlose [Sainze] na konci mi připadalo fantastické, protože na začátku závodu mne nenapadlo, že bychom se mohli dostat před Ferrari. Bude zajímavé sledovat, jestli dokážeme přenést naši formu do Monzy. Spa za suchých podmínek byly poprvé, co jsme jeli s velmi nízkým přítlakem, takže uvidíme, jestli si tam můžeme udělat ještě jeden dobrý víkend. “

 

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521. Dutch Grand Prix, Sunday 5th September 2021. Zandvoort, Netherlands.

Zdroj: Alpine F1 Team

 

Formula 1 – Heineken Dutch Grand Prix 3.-5.9.2021