Velká cena Ázerbajdžánu – páteční tréninky – tým MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM

TÝM MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM po náročném tréninku v ulicích Baku stále hledá výkon

  • Lewis Hamilton obsadil 6. místo a George Russel 8. místo v FP1, vůz měl špatnou jízdu a vůz na rovinkách klesal, což stálo čas na kolo.
  • Oba piloti bojovali o přilnavost v chladnějším druhém tréninku dne, přičemž George skončil na 7. místě a Lewis na 12. místě.
  • Tým experimentoval s nastavením obou vozů pro užitečné srovnání a továrna bude přes noc zaneprázdněná, aby je připravila do FP3 v lepším stavu.

GEORGE RUSSELL

„Byl to náročný den a zjevně jsme nebyli tak konkurenceschopní, jak bychom si přáli. Je to těžká trať, je třeba přezout pneumatiky a ve správném okně. Viděli jste, že řada dalších pilotů zajela své nejrychlejší časy přímo na konci jízdy, zatímco Ferrari a Red Bull to zřejmě dokážou zabrat. V tuto chvíli mají v podstatě rychlejší auto než my a my děláme vše pro to, abychom je dohnali. I když dostaneme pneumatiky na vrchol, je to jen 50 % problému, zbylých 50 % je jen výkon auta. Nyní, když auta jedou tak blízko u země, ve vysokých rychlostních zatáčkách auta jedou úplně na dno a je to pro všechny stejné, opravdu se nejezdí pohodlně. Nevím, jaká bude budoucnost pro tuto éru automobilů, ale příští čtyři roky nemůžeme takhle jezdit, takže pro nás všechny bude potřeba konverzace, protože jsme všichni na jedné lodi.

2022 Azerbaijan Grand Prix 2022, Friday – LAT Images

 LEWIS HAMILTON

„Nejtěžší na dnešku bylo poskakování, na konci rovinky narážíme na pořádnou rychlost a dostáváme se na dno. Čelíme stejným problémům jako v minulém závodě. Ve druhé relaci jsme na mém voze vyzkoušeli něco experimentálního, nebylo to skvělé, ale alespoň jsme to zkusili a získali jsme pár užitečných údajů, které jsme si mohli projít. Zítra se pravděpodobně vrátíme k původnímu nastavení. Nemohu vám říci jednu konkrétní oblast, která nás stojí rozdíl 1,3 nebo 1,6 sekundy  od předku, hodně z toho se zdá být na rovině, ale dnes večer musíme sklopit hlavu a najít řešení.“

2022 Azerbaijan Grand Prix, Friday – Steve Etherington

 ANDREW SHOVLIN

„Ranní trénink v teplejších podmínkách byl pro nás lepší než odpoledne, kdy se poněkud ochladilo, ale bez ohledu na to máme trochu práce, abychom našli čas na jedno kolo a dlouhou jízdu. Vyvážení není zásadní problém, ale chybí nám přilnavost v zatáčkách a jízda na rovinkách je pro piloty nepříjemná, takže to musíme přes noc zlepšit. Naše rychlost na rovince také není skvělá, ale něco z toho bude způsobeno tím, že na rovinkách narazíme na zem. Dnes jsme na autě měli nějaké nové díly, takže zkontrolujeme, zda přispěly k našim problémům. Celkově nejsme v dobré pozici a je to situace, kdy musíme hledat nějaká zásadní vylepšení spíše než případ jemného doladění.“

2022 Azerbaijan Grand Prix 2022, Friday – LAT Images

 

2022 Azerbaijan Grand Prix 2022, Friday – LAT Images

Zdroj: MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM

PRACTICE – Azerbaijan Grand Prix 10. – 11.6. 2022