Tým MERCEDES-AMG PETRONAS F1 slaví 55 let AMG

Tým Mercedes-AMG PETRONAS F1 se tento víkend připojí k AMG při oslavě svého 55. výročí s řadou speciálních aktivit na Velké ceně Belgie 2022. Společnost AMG, založená v roce 1967 inženýry Hansem Wernerem Aufrechtem a Erhardem Melcherem, pokračovala v budování své pozice jedné z předních značek výkonných a sportovních vozů díky četným úspěchům v motoristickém sportu a vývoji jedinečných silničních vozů.

Na počest 55letého milníku se Lewis Hamilton a George Russel utkají ve Spa se speciálním logem AMG s pečetí 55. výročí a velkým retro startovním číslem na bocích W13, které připomíná legendárního vítěze třídy Spa 24h z roku 1971, 300 SEL. 6.8 AMG, tzv. „Red Pig“. F1 Safety Car ponese také výroční znak.

Replika W13

Ve Fan Zone bude vystavena replika W13 s na míru upraveným nátěrem se směsí známého vzoru hvězdy a červeného vzoru 300 SEL 6.8 AMG na podvozku a krytu motoru. Mercedes-AMG ONE, 300 SEL 6.8 AMG a zbrusu nový GT3 EDITION 55, sběratelský kousek oslavující 55. výročí, vyrazí dnes na trať také s Lewisem, Georgem a Toto za volantem.

„AMG je synonymem pro závodění a vysoký výkon,“ řekl Toto Wolff, generální ředitel a šéf týmu Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team. „Už 55 let jsou v popředí toho, co je možné na čtyřech kolech, jak na závodní dráze, tak na silnici. Těším se, až dnes odpoledne vyjedu na trať v Red Pig, ikoně historie motorsportu.“

Mercedes AMG-ONE

Nejnovějším příkladem spolupráce mezi týmem Mercedes-AMG F1 a AMG je Mercedes AMG-ONE, ohromující technický počin, který poprvé ve velmi vysoké kvalitě přináší technologii hybridního pohonu F1 od inženýrů Mercedes-AMG HPP na silnici. exkluzivní hypercar s výkonem přes 1000 koní.

 

Zdroj: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team