Tým BWT ALPINE F1 dokončuje akci na trati v roce 2023 posezónním testem v Abú Zabí

Tým BWT ALPINE F1 dnes v Abú Zabí oficiálně ukončil svou sezonu  2023, protože posezónní testování uzavřelo závěrečnou jízdu na trati v A523. 

K Estebanu Oconovi se na trati na okruhu Yas Marina Circuit připojil záložní pilot Jack Doohan, který absolvoval celodenní test. Esteban skončil na prvním místě s časem na kolo 1 min 24,393 s – 0,002 s za svým časem z kvalifikace na Velkou cenu Abú Zabí – poté, co během dne absolvoval 110 kol.

Jack zakončil den na sedmém místě s časem 1 min 25,038 s po 108 kolech cenných zkušeností na moderních strojích Formule 1, čímž navýšil svůj čas ve voze po říjnových trénincích v Mexico City a Abu Dhabi minulý týden.

Tým na trati zamíří zpět do Enstone a Viry na mimosezónu, předsezónní testování v Bahrajnu bude trvat 86 dní.

BWT Alpine F1 Team

ESTEBAN OCON:

„Sezóna na trati oficiálně skončila pozávodním testováním zde v Abú Dhabí. Měli jsme velmi nabitý den s důležitým a rozsáhlým programem. Nakonec jsme absolvovali více než dvě závodní vzdálenosti a úspěšně jsme splnili náš plán, testovali jsme různé směsi, palivo a nastavení. Vždy je hezké vidět své jméno vedle P1, ale ve dnech testování jsou tyto věci irelevantní! Dnes se loučíme s vozem A523, který nám v této sezóně přinesl několik vzestupů a pádů, ale který také sloužil jako základ pro zdůraznění oblastí, které musíme zlepšit, abychom byli v roce 2024 lepší. Nyní je čas na odpočinek, než se začneme připravovat na příští sezónu.“

JACK DOOHAN:

„Byl to skvělý den a je vždy příjemné mít celý den testování, protože je tu trochu více volnosti prozkoumat vůz. Jízda v prvním volném tréninku byla minulý týden úžasným zážitkem, ale během testovacích dnů je toho mnohem více a program je mnohem větší a detailnější. Dnes jsme si prošli nabitý kontrolní seznam, vyhodnotili různé směsi pneumatik, palivo a nastavení a odjeli jsme 108 kol. Řekl bych, že fyzicky je to těžká výzva, ale cítím se dobře a pro tým je důležité mít všechna data. Vůz se choval dobře a jsem rád, že jsme náš program splnili dobře. Cítil jsem se pohodlně, spokojený s celodenní prací a nyní je čas na přestávku od řízení, než se zaměříme na práci na příštím roce.“

Zdroj: BWT Alpine F1 Team