TÝM ALPINE F1 se chystá na jedenáctý závodní víkend víkendu Mistrovství světa FIA FORMULA 1 2021  Velkou cenu Maďarska.

 Pilotii Esteban Ocon a Fernando Alonso a výkonný ředitel Marcin Budkowski sdílejí své myšlenky před Velkou cenou Maďarska.

ESTEBAN OCON:

„Hungaroring je jednou z mých oblíbených tratí v kalendáři Formule 1. Je to skvělé místo k řízení auta Formule 1, protože má příjemný tok a rytmus: je to v maximalizaci zatáček a skloubení všeho dohromady. Jsem rád, že jedu do Maďarska po slibném víkendu v Silverstone, kde se auto chovalo mnohem lépe, než tomu bylo v předchozích závodech. Tým a já jsme nadále tvrdě pracovali na přípravě na simulátoru, abychom byli připraveni na Maďarsko. Je to poslední závod před letní přestávkou a  našim cílem je získat více bodů a zakončit první část sezóny pozitivním trendem. “

Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team on the grid. British Grand Prix, Saturday 17th July 2021. Silverstone, England.

FERNANDO ALONSO:

„Těším se na to. Očividně je to okruh, kde není moc času se nadechnout  se spoustou úzkých zatáček. Připadá mi to jako velký motokárový okruh. Všichni tam rádi jezdíme.. V Maďarsku jsem dosáhl několika dobrých výsledků, zejména v roce 2003, kdy jsem vyhrál své vůbec první vítězství ve Formuli 1. Také jsem zaznamenal několik pódií a pole position v roce 2009 . Zdá se mi, že tým se neustále zlepšuje, zvláště po výkonu v Silverstone, kdy obě auta skončila na bodech, takže budeme doufat v další dobrý víkend.

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521 on the grid. British Grand Prix, Saturday 17th July 2021. Silverstone, England.

MARCIN BUDKOWSKI:

„Cestu do Budapešti si vždy užívám. Je to krásné město a jedna z mých oblíbených destinací v sezóně a myslím, že většina týmu mi dá za pravdu! Hungaroring je úzká a klikatá trať a  a je zde obtížně předjíždět. To znamená, že kvalifikace bude důležitá a v sobotu si budeme muset uvědomit potenciál vozu, abychom se dostali na místo, odkud můžeme v závodě bojovat o umístění s vyšším bodovým ziskem. Je to období roku, kdy už se začíná projevovat únava ze závodů Velké ceny. Od začátku sezóny to byl velký posun, protože Enstone i Viry usilovně pracovali na vývoji vozu. Zaměření se nyní v obou továrnách úplně změnilo na rok 2022, což znamená, že je méně nových dílů, které se objevují na trati ale druhá polovina kalendáře je vyčerpávající rozvrh a všichni v týmu se těší na dvoutýdenní přestávku.. Než si ale budeme moci odpočinout, míříme na další silné představení a finiš s dvojnásobným počtem bodů v Maďarsku. Na  Silverstone obě auta skončila na bodech, takže věříme, že to bude další dobrý víkend.“

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521. British Grand Prix, Saturday 17th July 2021. Silverstone, England.

Zdroj:  Alpine F1 Team

 

Formule 1 – kalendář závodů 2021