Střídavé štěstí pro tým MERCEDES-AMG PETRONAS F1  při pátečních trénincích v Zandvoortu

  • Byl to rušný den na Velké ceně Holandska. Několik červených vlajek snižovalo počet kol a změnilo páteční plány.
  • Lewis byl v čele časových výsledků první relace, Valtteri na P5. Tato relace zahrnovala dlouhou pauzu poté, co Aston Martin Sebastiana Vettela utrpěl poruchu pohonné jednotky.
  • Byla to P4 pro Valtteriho a P11 pro Lewise ve FP2. Lewis vyvolal červenou vlajku po pěti minutách jízd poté, co byl nucen zastavit na trati.
  • Důvodem pro Lewisův předčasný výjezd z relace bylo nenormální chování palivového systému, které ho omezilo na pouhá tři kola v FP2.
  • Mezi červenými vlajkami jsme se soustředili na dokončení nízkého a vysokého paliva na různých směsích pneumatik.

 

2021 Dutch Grand Prix, Friday – Jiri Krenek

 VALTTERI BOTTAS

„Celkově to pro mě byl dobrý den a užil jsem si to na trati. Je to vzrušující jízdní trasa se všemi zahnutými zatáčkami a vysokorychlostními úseky. Má pěkný průběh a je docela snadné se dostat do rytmu. Jsem si jistý, že zítřejší kvalifikace bude ještě zajímavější. Byl to docela rušný den se spoustou červených vlajek, ale i tak jsem získal  hodně kol, zvláště veFP2, kde jsme pořádně zajezdili jak na jednotlivá kola tak na dlouhé jízdy Jsem si jistý, že máme spoustu dat, která musíme projít. Rozdíly se zdají být malé, což je hezké vidět, takže je možné všechno.“

2021 Dutch Grand Prix, Friday – LAT Images

 LEWIS HAMILTON

„Tato trať je epická. Vrátilo se mi to tolik vzpomínek, když jsem tady jel poprvé. Věděl jsem, že to bylo skvělé, když jsem byl ve Formuli 3, ale v autě Formule 1 je to prostě něco jiného. Je škoda, že jsem nemohl dokončit více jízd  ale ztráta energie způsobila, že se můj FP2 docela brzy zkrátil. Mám co dohánět a potřebujeme problém podrobněji prozkoumat, ale není to konec světa. Vůz se nechoval špatně, v omezených jízdách, které jsem absolvoval a Valtteri měl produktivní FP2, takže se z toho budeme mít hodně co zjišťovat. Bylo úžasné vidět tu dnes plné tribuny , bylo tam tolik lidí a holandští fanoušci přinášejí tolik energie. Doufám, že je to skvělý víkend pro všechny.“

2021 Dutch Grand Prix, Friday – Steve Etherington

Zdroj: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

PRACTICE – Heineken Dutch Grand Prix 3.-4.9.2021