Pozitivní začátek víkendu v Miami pro tým MERCEDES-AMG PETRONAS F1

  • V úvodním tréninku skončil George na P2 a Lewis na P8, protože tým experimentoval s různým nastavením každého vozu.
  • Oba piloti pokračovali v získávání cenných poznatků o W13 v FP2 a zlepšili své umístění, přičemž George byl nejrychlejší a Lewis na P4.
  • Tým přivezl do Miami nové přední a zadní blatníky jako součást aerodynamického balíčku pro snížení aerodynamického odporu pro zcela nový okruh Miami International Autodrome.

2022 Miami Grand Prix, Friday – Jiri Krenek

GEORGE RUSSELL

Vždy jsme věděli, že teplé podmínky zde v Miami by našemu vozu vyhovovaly lépe – v předchozích závodech jsme trpěli tím, že se pneumatiky zahřívaly, takže to je důležitý faktor. Auto jede dobře, ale je teprve pátek, nenecháme se unést. Byl to pravděpodobně nejproduktivnější pátek, který jsme v této sezóně měli, pokud jde o učení. Víme, že porpoising tu bude vždy, ale možná to funguje v nižším rozsahu ve srovnání s tím, kde jsme byli předtím. Obecně máte závody, které jdou ve váš prospěch, a některé, které jdou proti vám – Imola pro nás zjevně nebyla silným okruhem, ale z toho, co jsme zatím viděli, se zdá, že auto v Miami funguje dobře. Je to unikátní okruh, byl jsem trochu nejistý, jak bych se dostal do pomalého úzkého úseku pod mostem, je to tam trochu oříšek, ale jinak tady odvedli úžasnou práci – zvlnění v úsecích s vysokorychlostními zatáčkami si myslím, že je to pro fanoušky skvělé.

2022 Miami Grand Prix, Friday – Jiri Krenek

 LEWIS HAMILTON

Dnes je to jen trénink a každý dělá něco jiného, ​​neukazuje své skutečné tempo, takže se nenecháme unést. Auto mi připadá podobné, ale zdá se, že jsme rychlejší a očividně jsme se místy zlepšili. Stále máme porpoising, takže jsme to neodstranili, ale kousek po kousku auto vylepšujeme. Závod bude těžký, zvláště s přehříváním pneumatik a pro piloty je velké horko, už jsem dnes pár kilo zhubl. Vedro mi trochu připomíná jízdu v Malajsii – Kuala Lumpar je pokud se teploty týče stále jednička,  pak Singapur a teď tady v Miami. Z dneška je třeba vzít pozitivní prvky, George tam vypadal skvěle a tým zkouší s našimi vozy spoustu různých věcí, takže  zítra snad uděláme další krok vpřed.

2022 Miami Grand Prix, Friday – Steve Etherington

 

2022 Miami Grand Prix 2022, Friday – LAT Images

Zdroj: MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM

 

PRACTICE – CRYPTO.COM Miami Grand Prix 6. – 7.5.2022