Pirelli – Nezměněné nominace pro Singapur, Japonsko a Katar

Jakmile skončí evropská část sezóny, Formule 1 podnikne poslední krok s osmi závody během pouhých dvou měsíců, které cestují z Dálného východu do Severní a Jižní Ameriky. Pirelli oznámilo nominace pneumatik pro první tři z těchto závodů, které jsou podobné – alespoň podle názvu – loňským výběrům. Letošní C1, která bude použita při Grand Prix Japonska a Kataru, je však nová směs, která je o něco měkčí než loňská C1 (nyní nazývaná C0, která se dosud nikdy nepoužila během závodního víkendu). 

V Singapuru, jak je obvyklé pro městský okruh, byla vybrána nejměkčí trojice směsí: C3 jako P Zero White tvrdá, C4 jako P Zero Yellow medium a C5 jako P Zero Red soft. Tato kombinace nabízí maximální přilnavost na klikaté a náročné trati pro pneumatiky, jako je Marina Bay, zejména při trakci a brzdění.

V Suzuce – jedné z nejnáročnějších tratí pro jezdce, ale s přísným uspořádáním pneumatik – bude v roce 2023 použita zatím nejtěžší nominace: C1 jako P Zero White tvrdá, C2 jako P Zero Yellow medium a C3 jako P Zero Red měkká.

Formule 1 se podruhé ve své historii vrátí na okruh Losail v Kataru, který debutoval v roce 2021. Jedná se o další drsný okruh na pneumatikách s dalším neznámým faktorem díky zcela novému asfaltu spolu s novou infrastrukturou paddocku (místo konání má nyní zůstat v kalendáři nejméně příštích 10 let). Stejně jako Japonsko, Pirelli přiveze C1 jako P Zero White hard, C2 jako P Zero Yellow medium a C3 jako P Zero Red soft do Kataru.

Zdroj: Pirelli