ORACLE RED BULL RACING odhalil vůz pro rok 2023

Společnost Oracle Red Bull Racing dnes zahájila týmovou kampaň pro rok 2023 v New Yorku prostřednictvím živé show přenášené do více než 30 zemí po celém světě a streamované pro tisíce fanoušků po celém světě.

Představení vozu RB19

Po vítězství v Mistrovství světa jezdců i konstruktérů v roce 2022 vytvořil tým zážitek, který postavil fanoušky do centra, ať už byli kdekoli na světě. Fanoušci prostřednictvím Paddocku dostali exkluzivně možnost zúčastnit se osobně ve Státech nebo streamovat událost na svých kanálech, kde šéf týmu a generální ředitel Christian Horner a Max Verstappen, Sergio „Checo“ Perez a Daniel Ricciardo byli přítomni tohoto jedinečného okamžiku.

 

Make Your Mark

Představení se  soustředilo kolem RB19 a fanoušci si mohli poprvé vidět vůz pro rok 2023. Když se vůz s novým vzhledem přiblížil, bylo oznámeno, že fanoušci dostanou letos příležitost navrhnout tři zakázková provedení pro každý závod v USA. Kampaň „Make Your Mark“, založená na technologii od hlavního partnera týmu, společnosti Oracle, znamená, že díla fanoušků budou zdobit RB19, když auto vyjede v Miami, Austinu a Las Vegas. Porotu pro vítězný design povede Christian a její členové budou zástupci společnosti Oracle; Hlavní partner týmu Bybit a technologický partner Mobil 1.

Dražba pro Wings for Life

Světově známý umělec Mr. Doodle dostal k zahájení soutěže předváděcí vůz RB14 jako nepopsané plátno a vytvořil tak exkluzivní umělecké dílo. „The Doodle Bull“, na který se také podepsali Max a Checo, vydraží The Auction Collective ve spolupráci s Christie prostřednictvím online aukce. Část z výtěžku půjde oficiálnímu charitativnímu partnerovi týmu Wings for Life.

Castore Teamwear

Sezóna 2023 přináší nové oblečení pro tým Oracle Red Bull Racing: tým představil svůj Castore Teamwear pro rok 2023. Fanoušci si mohli také prohlédnout novou řadu týmových kšiltovek a obuvi vyvinutých společnostmi New Era & APL.

Partnerství Red Bull Powertrains se značkou Ford

Po ukončení akce tým oznámil, že od roku 2026 vstoupí Red Bull Powertrains do partnerství s ikonickou americkou motoristickou značkou Ford. Red Bull Powertrains a Ford budou spolupracovat na vývoji hybridní pohonné jednotky nové generace, která bude od roku 2026 dodávat motory jak Oracle Red Bull Racing, tak Scuderii AlphaTauri.

 

Šéf týmu a generální ředitel Christian Horner:

„V Oracle Red Bull Racing se vždy snažíme dělat věci jako první a dělat věci jinak. Toto je poprvé, co jsme zahájili svoji sezónu mimo Spojené království a poprvé, kdy jakýkoli tým F1 zahájil činnost v USA. Růst našeho sportu v Americe nelze ignorovat, v USA je přes 50 milionů fanoušků F1, z nichž 72 % nás sleduje, a způsob, jakým zde fanoušci přijali náš tým, byl velmi výjimečný. Oracle Red Bull Racing bude v roce 2023 ve Státech více než kdy jindy, a to nejen  na závodech, ale také provozováním Red Bull Showruns a první road trip vedený týmem F1 v Americe, USA Grand Tauro, koncem letošního roku. Chtěli jsme také oslavit a přivítat Ford v jeho domovské zemi, protože se od roku 2026 stanou novým partnerem Red Bull Powertrains. Bude to skutečné strategické technické partnerství; Ford bude pomáhat s baterií a hybridní technologií a mnohem více, aby tým udržel náskok před konkurencí. Už teď jsem velmi nadšený z možností, které toto partnerství nám oběma globálně nabídne.“

 

Zdroj a foto: Red Bull Content Pool