Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team podepsal Micka Schumachera jako záložního jezdce pro rok 2023

  • Mick Schumacher se připojuje k týmu jako záložní jezdec pro rok 2023
  • 23letý pilot povede nabitý program řízení na simulátoru v Brackley
  • Mick bude v sezóně 2023 s týmem také na všech Grand Prix

Mick Schumacher záložním pilotem týmu Mercedes-AMG PETRONAS F1

Tým Mercedes-AMG PETRONAS F1 s potěšením potvrzuje, že se k němu připojí Mick Schumacher v roli záložního pilota pro rok 2023.

Mick bude hrát důležitou roli v dalším vývoji W14. V průběhu roku bude pravidelně pracovat na simulátoru v Brackley, protože se budeme bránit náročné sezóně 2022.Tato práce bude využita na trati, protože Mick se ve své nové roli zúčastní také všech Grand Prix a bude v průběhu roku plnit marketingové povinnosti.

Mick se připojuje k týmu poté, co strávil poslední dva roky závoděním za tým Haas F1. Odstartoval ve 43 závodech a získal své první bodové umístění na Velké ceně Británie 2022 se silnou jízdou na osmém místě. Následující týden to podpořil a dosáhl nejlepšího výsledku kariéry, šestého místa ve Velké ceně Rakouska 2022.

Před postupem do F1 se těšil působivým výsledkům v juniorských kategoriích. Stal se mistrem Evropy FIA Formule 3 pro rok 2018 a zajistil si devět umístění na stupních vítězů, včetně pěti vítězství, z posledních 11 závodů. Po absolvování šampionátu FIA Formule 2 Mick zpečetil titul pro rok 2020 ve svém druhém ročníku dvěma vítězstvími a osmi umístěními na stupních vítězů.

Během své kariéry 23letý pilot zapůsobil svou vyspělostí, technickou zpětnou vazbou a pracovní morálkou; všechny vlastnosti u pilota vysoce ceněné. Nyní se připojuje k týmu, kde v letech 2010 až 2012 závodil jeho otec Michael.

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team signs Mick Schumacher as Reserve Driver for 2023

Mick Schumacher, záložní jezdec týmu Mercedes-AMG PETRONAS F1

„Mám velkou radost, že mohu být součástí týmu Mercedes-AMG PETRONAS F1 jako jeho záložní jezdec pro rok 2023, a jsem odhodlán ze všech sil přispět k jejich výkonu v tomto velmi konkurenčním a profesionálním prostředí. Beru to jako nový začátek a jsem nadšený a vděčný Totovi a všem zúčastněným za to, že do mne vložili důvěru. F1 je tak fascinující svět a nikdy se nepřestanete učit, takže se těším, až budu moci absorbovat více znalostí a vynaložit veškeré své úsilí ve prospěch týmu Mercedes.

Toto Wolff, šéf týmu a generální ředitel týmu Mercedes-AMG PETRONAS F1

„Mick je talentovaný mladý jezdec a jsme rádi, že se připojil k týmu. Je to dříč, má klidný a metodický přístup a stálese chce učit a zlepšovat jako řidič. To všechno jsou důležité vlastnosti a jsme rádi, že nám pomůže vyvinout W14. Víme také, že s dvouletými zkušenostmi se závoděním ve Formuli 1 bude připraven v krátké době nastoupit do vozu a nahradit Lewise nebo George, pokud by to bylo potřeba.

Markus Schäfer, nevýkonný předseda týmu Mercedes-AMG PETRONAS F1 a CTO Mercedes-Benz AG

„Je skvělé mít na palubě Micka. Na dráze již prokázal působivý talent a těším se, až ho uvidím jej využít. V této důležité roli má co nabídnout. Na rok 2023 máme velké plány a Mick je nedílnou součástí rodiny Mercedes-AMG PETRONAS F1.“

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team signs Mick Schumacher as Reserve Driver for 2023

Zdroj: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

 

Formule 1 – kalendář závodů 2023