Max Verstappen si klade za cíl „dokonalý“ víkend v domovské zemi Hondy

Nizozemský pilot pohlíží na druhý titul mistra světa F1, když se Tsunoda připravuje na první start  F1 na Suzuce. Max Verstappen by mohl získat svůj druhý titul mistra světa FIA Formule 1, pokud tento víkend vyhraje Velkou cenu Japonska nejrychlejším kolem, když se domácí hrdina Yuki Tsunoda poprvé v F1 vydá na ikonickou trať  v Suzuce:

  • Po frustrujícím začátku sezóny 2022 pro Oracle Red Bull Racing při Grand Prix Bahrajnu, kde Max Verstappen i mexický týmový kolega Sergio Pérez skončili bez bodů, se dynamická dvojice snažila navázat na Verstappenových 11 vítězstvími v Grand Prix, čímž získal 104. bodů před Charlesem Leclercem z Ferrari a kolegou týmu Oracle Red Bull Racing Sergiem Pérezem vedoucím nedělní závod.
  • Verstappen, který má na svém kontě 31 vítězství v Grand Prix, 73 umístění na stupních vítězů a 17 pole position, ví, že to nebude snadný úkol, pokud chce v Japonsku oslavit svůj druhý titul s Hondou.

Max Verstappen prozradil:

„Loni byla škoda, že jsme se nemohli vrátit do Japonska a pořádně to oslavit s Hondou a všemi fanoušky, ale máme další šanci vyhrát šampionát, takže se těšíme na víkend. Myslím, že nejen pro mě, ale pro celý tým a všechny zúčastněné by bylo opravdu hezké to tady zvítězit. Potřebujeme perfektní víkend, abychom to dokázali, ale dáme do toho všechno.“

  • Pokud jde o to, co dělá Suzuku tak speciální poté, co poprvé řídil vůz F1 pro tým Toro Rosso v FP1 2014 a získal tři umístění na stupních vítězů závodů F1, Verstappen dodal: „Spousta rychlých zatáček. Nemůžete jen tak vyjet a rozmáznout se , protože si opravdu musíte vybudovat sebevědomí. Také zvládnout riziko, protože víte, že když vyjedete z trati, můžete skončit ve zdi.“
  • Vítězství Verstappena a silný výkon Péreze by také posunuly Oracle Red Bull Racing blíže k titulu v mistrovství konstruktérů 2022, jejich prvnímu za devět let.
  • Verstappen není jediný, kdo má tento víkend velká očekávání, místní hrdina Tsunoda pojede v Suzuce poprvé ve voze F1 poté, co předtím závodil na okruhu v japonské F4.
  • 22letý závodník ze Sagamihary skončil ve své nováčkovské sezóně 2021 celkově 14. po sedmi bodech a má zatím tři bodová umístění v roce 2022 a míří do posledních pěti závodů.

 

Verstappen komentoval prodloužení smlouvy  Yuki Tsunody se Scuderií AlphaTauri na sezónu 2023:

„Pro japonské fanoušky je skvělé mít japonského pilota a mít ho v rodině Red Bullu je bonus. Je to skvělý kluk, myslím si, že si to zaslouží a jsem si jistý, že příští rok může být ještě lepší až získá více zkušeností.“

  • Silný výkon Tsunody před domácími fanoušky pomůže Scuderii AlphaTauri v boji s Aston Martinem a Haasem o sedmé místo v hodnocení konstruktérů pro rok 2022.

Zdroj: Red Bull Content Pool